Provokasyon İstanbul’da protesto edildi

HDP’ye dönük provokasyon İstanbul’da protesto edildi. Eylemde dayanışma ve faşizme karşı birlikte mücadele vurgulandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Mayıs 2022
  • 20:00

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez binasına yapılan polis provokasyonu İstanbul HDP İl Binası önünde protesto edildi. Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin katıldığı eylem öncesinde bina önü polis ablukasına alındı. Ablukaya rağmen gerçekleştirilen eylemde “Geçmişten aldığımız güç ve devrimci mirasımızla asla yılmadık, yılmayacağız” pankartı taşındı.

Eylemde ilk sözü HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü aldı. Encü “AKP-MHP iktidarının faşist saldırılarının devam ettiğini hatırlatarak şunları ifade etti:

“Partimizin genel merkezi önünde AKP-MHP genel merkezlerinde kurgulanmış, polis eliyle bir provokasyon girişimi oldu. Kapatma ve kumpas davaları ile dize getiremedikleri HDP’yi provokasyonlarla dize getirmeye çalışıyorlar. HDP faşizme boyun eğmedi, eğmeyecektir. HDP antidemokratik anlayışlara boyun eğmedi, geçit vermedi, vermeyecektir.”

Ardından söz alan EHP Sözcüsü Özge Akman, “Biz bu saldırıları çok gördük, asla alışmadık, asla yılmadık! Her daim karşısında dimdik ayakta duranlar olarak buradayız” dedi. Akman, enflasyon oranına dikkat çekerek “Siyasi iktidar emekçi halklara vaat veremediğinde halkın karşısına tehdit, saldırı ve provokasyonlarla çıkıyor” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm söz alarak “Kimsenin haddine değil bizi çivilemek, haddinizi bilin. Ne yaparsanız yapın iktidarınızın çete-mafya ortaklığının üstünü örtemezsiniz” dedi. Gülüm “Bir aradayız, birlikteyiz, biz geleceği kurmakta kararlıyız” dedi.

Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, “Hiçbirimizi çivileyemezsiniz, sizin sırtınızı yasladığınız faşizmi yeneceğiz. Bugün kurduğunuz barikatları korkuyla kaçarak terk edeceksiniz!” dedi.

SYKP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Gürşenay Yılmaz Dalveren ise iktidarın HDP'yi hiçbir şekilde silemeyeceğini vurgulayarak “Bizleri hiçbir şeklide yok edemezsiniz, baskılarınızla durduramazsınız” dedi.

SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ ise, iktidarın korktuğu için saldırdığını kaydetti ve “Çünkü onlar için bir tek gerçek var, halkların sırtından iktidarlarının devamı” dedi.

KESK İstanbul EşBaşkanı Ayfer Koçak demokrasi mücadelesinin emek mücadelesinden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayarak “Biz emek mücadelesi verenler HDP’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Hiçbir karanlık gücün bu yan yana olma durumumuza engel olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaldıraç temsilcisi Hakan Tilmaç Saray rejiminin ekonomik ve siyasal olarak zor durumda olduğunu belirterek “Milliyetçiliği körükleyerek krizlerini aşmaya çalışıyorlar. Başaramayacaklar. Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” dedi.

“HDP halktır, halk burada” “Baskılar bizi yıldıramaz” “Jin, jiyan, azadi” “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı eylem konuşmaların ardından sona erdi.