“Özgürlüğe ses ver!” eylemleri

Hapishane önlerinde “Özgürlüğe ses ver!" eylemini sürdüren tutsak yakınları, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Temmuz 2024
  • 23:00

Tutsaklar "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm!" talepli kampanya kapsamında açlık grevinden sonra başlattıkları boykot eylemini de geçtiğimiz hafta bitirdiklerini açıkladı. Tutsaklar yaptığı açıklamada eylemlerini başka biçimlerde devam ettireceklerini belirtmişti.

Tutsak yakınlarının da aynı taleple hapishane önünde başlattığı "Özgürlüğe ses ver!" eylemi devam ediyor. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Mersin'de tutsak yakınları, Tarsus Kampüs Hapishanesi önünde "Özgürlüğe ses ver!" kapsamında oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Eylemde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Öcalan üzerindeki tecride son verilmesini isteyen bir konuşma yaptı.

Açıklamanın ardından kitle kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi.

İzmir'de ise Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) ve tutsak yakınları Kırıklar Hapishanesi önünde "Özgürlüğe ses ver!" eylemini gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, özgürlük, adalet ve toplumsal barış için mücadele yürüttüklerini belirterek hapishanelerde tecride son verilmesini istedi.

Adana'da Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DEM Parti, Adana Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) yönetici ve üyeleri Kürkçüler Kampüs Hapishanesi yakınında eylem yaptı.

Hapishane önüne gidilmesini polisin engellemesi üzerine, polis ablukasında açıklama yapan DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir şunları söyledi:

"Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması gerekmektedir. Sayın Öcalan konuştukça müzakere ve demokratik çözüm imkanı güçlenecektir."

Konuşmanın ardından kısa süre oturma eylemi yapıldı.