Özgür Gündem: Rehineleri bırakın!

Özgür Gündem gazetesi, KCK Basın Davası olarak bilinen tutsak gazeteciler davası öncesinde bir eylem gerçekleştirerek tüm tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Nisan 2013
  • 19:52

22 Nisan'da görülecek “KCK Basın Davası” öncesi Özgür Gündem gazetesi bir eylem gerçekleştirerek duruşmaya çağırdı. Bugün Galatasaray Lisesi önünde “Rehineleri bırakın!” şiarlı pankartın açılmasıyla başlayan eylemde Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Av. Eren Keskin basın açıklamasını okudu.

Keskin, tutuklu gazetecilerin davasındaki hukuksuzlukları anlatarak başladığı açıklamada KCK operasyonları adı altında yapılan baskınlarda gözaltına alınanların hukuki bir mülahaza veya suçlamalarla tutuklanmadıklarını ifade etti. Keskin açıklamaya şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız, AKP hükümetinin Kürt halkının örgütlü güçlerini zor, baskı ve tehdit yoluyla zayıflatmak ve nihayet bu yolla tasfiye etmek hevesiyle tutuklandılar.”

Keskin Özgür Basın geleneğine vurgu yaparak düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılması talebini ifade etti.

Açıklamanın okunmasıyla İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçildi. Eylemde “Özgür Gündem hakikatin sesi”, “Özgür Gündem susmadı susmayacak!” dövizleri ve tutsak gazetecilerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüş boyunca “Zindanlar boşalsın tutsaklara özgürlük!”, “Özgür Gündem susmadı, susmayacak!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları sıklıkla atıldı.

Coşkulu yürüyüşe yüzlerce kişi katılırken devletin provokatif yüzü bu sefer “Genç Türk” adıyla ortaya çıktı. İstiklal Caddesi üzerinde stand bahanesiyle toplanan ellerinde Türk bayrakları olan faşist çete, eylemciler geçerken “Mustafa Kemal'in askerleriyiz!” sloganı attı. Çevik kuvvet polisleri tarafından koruma kalkanına alınan faşistlerden biri kitleye yaklaşıp hakaret ederek tekrar polis korumasına kaçtı. Kitle bu provokatif çeteye sloganlarla karşılık verdi.

Eylem, İstiklal Caddesi'nin girişine gelindiğinde duruşmaya katılım çağrısı ile bitirildi. Özgür Gündem'in örgütlediği eyleme İMC TV, ETHA, Kızıl Bayrak gibi devrimci ve ilerici basın da destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul