Odatv davasının yeni duruşması görüldü

Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklu olduğu Odatv Davası'nın yeni duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Aralık 2013
  • 12:07

Odatv'nin haberine göre duruşmada ilk sözü alan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı oldu. Avcı, savunmasında kendisinin yazdığı kitap yüzünden tutuklandığını, delillerin ve bir çok dökümanın önden hazırlandığını ifade etti.

Kitabında cemaat hakkında ortaya konanların bugün doğrulandığını belirten Hanefi Avcı şunları söyledi; "Bu ülkede kimseye kitap yazdığı için örgüt mensubu suçlaması yapılmadı. Örgüt mensupları ve liderleri dahi kitap yazdı ancak buna suçlama getirilmedi. Peki kitapta yazılanlar doğru mu? Başta tepki gösterenler bugün kitaba bir daha baksınlar. Bugün yazılanların doğrulandığı görülüyor."

Odatv Davası'nda yargılanan bir başka isim ise Yalçın Küçük. Hanefi Avcı'nın ardından Yalçın Küçük savunmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Küçük savunmasına şu sözlerle başladı; "Ben sizin bir meselenizim, beni yargılayacaksınız. Başka işiniz varsa o devletle işiniz, beni yargılayacaksınız". Yalçın Küçük'ün savunmasını şu sözlerle sürdürdü; "Mustafa Balbay herhalde ABD den gelen bir sesle çıktı. Konuşmalarında da "kin gütmeyeceğim diyor, ABD havası var. Bizi burada tutanların yakasını, inletenlerin yakasını hiç bırakmayacağız... Bu cumhuriyette bizim gibi adamlar var. Bu cumhuriyette bizim gibi dürüst kavgacı adamlar var. Ve biz bu cumhuriyeti vermeyeceğiz"

Duruşmaya savunmaların alınması ve avukat konuşmalarının ardından ara verildi. Savcılık Avcı ve Küçük'ün tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Verilen aradan sonra mahkeme heyeti Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı hakkında tahliye kararı verdi. Fakat Küçük ve Avcı haklarında Ergenekon davasından tutukluluk kararı olduğu için serbest bırakılmadı.

Dava bir çok kurum ve kişi tarafından takip edildi. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Gazeteciler Federasyonu (EFJ) temsilcisi Barry White, Uğur Dündar, Atilla Sertel, Şükran Soner, Ercan İpekçi, Erol Önderoğlu, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Patrick Le Hyaric, Fransız Komünist Partisi yöneticileri Danièlle LeBail ile Sylvie Jan ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ile Fransız Gazeteciler Sendikası yöneticisi Patrick Kamenka davayı takip edenlerin arasında yer aldı.

İLİŞKİLİ HABERLER