Nuh Köklü davası 20 Ocak’a ertelendi

Gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesi ile ilgili dava, 20 Ocak 2016’ya ertelendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ekim 2015
  • 12:12

Gazeteci Nuh Köklü’nün, 17 Şubat akşamı İstanbul’un Kadıköy ilçesi Yeldeğirmeni Mahallesi’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken esnaf tarafından öldürülmesi ile ilgili dava bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

Köklü’yü bıçaklayarak öldüren esnaf Serkan Azizoğlu’nun “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası, Köklü’nün arkadaşı olan 13 kişiye karşı “Kasten yaralamaya teşebbüs”, “Tehdit” ve “Hakaret” suçlarını işlediği gerekçesiyle de toplamda 3 yıl 9 aydan 11,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargıladığı dava 20 Ocak’a ertelendi.

Davada, katil Azizoğlu’na yardım eden arkadaşı Nazım Coşanar hakkında da “Kasten adam öldürmeye yardım etmek” nedeniyle 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Katil “Bana birşey olmaz” dedi

Müşteki ve tanıkların dinlenmesiyle başlayan duruşmada, ilk olarak müşteki Kubilay Çelik’in ifadesi alındı. Ardından müşteki olarak ifadesi alınan Sema “Bir aktarın dükkanında böyle bir sopa neden vardır, kavga için ordadır” diye konuştu. Ayrıca “Katil Nuh'u bıçakladıktan sonra dükkana girip elini yıkadı. ‘O kanı yıkayarak temizleyemezsin’ dedim” diye ekledi. İfadesinin devamında da katilin ilk hamlede bıçaklayamayınca yüzüne dönerek 2. hamleyi Köklü’nün kalbine sapladığını belirtti.

Katilin en başından beri Köklü ve arkadaşlarına tehdit ve küfürler savurduğunu anlatan müşteki Halit Kayacan da “Sanığın Nuh’a bıçak sapladığını net bir şekilde gördüm. Bilerek ve bilinçli bir şekilde bıçakladı” dedi.

Duruşmada tanık olarak ifade veren Başak Kocadost “Katil bıçakla saldırırken bir yandan da ‘Benim deli raporum var. Bana birşey olmaz. Hepinizi öldürürüm’ dedi” diye konuştu.

Görüntüler katili yalanladı

Duruşma sırasında izlenen olay anı görüntülerinde, katilin ifadelerinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Daha önce “Bıçağı yerden buldum” diyen katilin dükkandan bıçakla çıktığı görüntülerde tespit edildi.

’46 raporu’ndan bahseden katil Azizoğlu’nun, geçmişte sara hastalığı olduğu beyan edildi. Ancak olay anında sara krizine girdiğine ilişkin herhangi bir bulgu yok.

Salondaki iki müştekiyi göstererek “Kavgayı tahrik eden bunlardır” diyen Azizoğlu, “Ben istesem ilk celsede Nazım Coşanar’ı yakardım. Yalan söylüyor. Yukarıdan aşağıya nasıl gördü de geldi” diye konuştu.

Katilin avukatları tekrar TÜBİTAK incelemesi yapılmasını istedi ve HGS kayıtlarını talep etti.

Duruşmaya 5 dakika ara veren mahkeme heyeti, aranın ardından duruşmayı 20 Ocak 2016 saat 10.00’a ertelediğini, bu süre zarfında katilin tutukluluk halinin devam etmesine karar verdiğini bildirdi.