Munzur Çevre Derneği: Baskılar bizi yıldıramaz!

Munzur Çevre Derneği üye ve yöneticilerinin evlerine yapılan polis baskınları protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Eylül 2018
  • 14:10

Munzur Çevre Derneği, yöneticilerine yönelik 5 Eylül gecesi yapılan ev baskınları ve Dersim’de devam eden orman yangınlarını protesto etmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda ilk olarak evine baskın yapılan Munzur Çevre Derneği Başkanı Hatun Esen söz aldı. Kendilerine ev baskınları yapıldığı gece Yeni Demokrasi çalışanlarının evlerine de baskın yapıldığını hatırlatan Esen, Dersim’de devam eden orman yangınlarının kültürlerine, inançlarına yönelik bir saldırı olduğunu ifade ederek dernek olarak ranta ve doğa talanına karşı çıktıklarının altını çizdi. Baskıların kendilerini yıldırmayacağına vurgu yapan Esen “Bu zor süreçte yanan börtü böceğin sesi olacağız” dedi. Sonrasında HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da söz alarak Munzur Çevre Derneği’ne yönelik saldırıları kınadığını belirtti.

Basın metnini Munzur Çevre Derneği Yönetim Kurulu adına Ali Yıldız okudu. Sermaye devletinin demokrasi mücadelesi veren tüm kesimlere saldırdığını ifade eden Yıldız kendilerine yönelik baskınların da bunun bir parçası olduğunu dile getirdi. Dersim’de yaşamın ve doğanın yok edilmesine karşı mücadele yürüttüklerini söyleyen Yıldız, baskıların kendileri yıldırmayacağını vurguladı.

Yangınların Dersim’in yanı sıra Kürt halkının yaşadığı illerde çıkarıldığını ve devletin tutumunun her yerde aynı olduğunu belirten Yıldız “Binlerce hektarlık alana yayılan orman yangınlarını çıkaran da, izleyende egemenlerin ta kendisidir. Elbette ki tüm bu saldırı ve baskılara rağmen yaşam alanlarını savunanların dayanışması ve direnişi de bitmeyecek” dedi.

“Demokratik kitle örgütlerini terörize ederek çevre mücadelesinin meşruluğunu yok ediyorlar” diyen Yıldız, “Gölgesini satamadığınız ağaçları kesmenize, topraklarımızı talan etmenize asla izin vermeyeceğiz” ifadeleriyle açıklamayı noktaladı.

Ardından evi basılan dernek üyesi söz alırken, katılımcı kurumlar adına da söz alınarak dayanışma vurgusu yapıldı. Konuşmalarla sona eren basın toplantısına KAR-DEF ve Çemişgezek Derneği destek verdi.