“Müfredat değerlendirmesine MEB sansürü!”

Eğitim Sen, müfredat değerlendirmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Eleştiri içermeyen değerlendirme yapılmalı, bireysel değil ortaklaştırılmış görüş sunulmalı!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Haziran 2024
  • 13:25

Eğitim Sen MEB’in müfredat dayatmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın seminer döneminde öğretmenlerin yeni müfredata dair değerlendirmelerini almak amacıyla bir form hazırladığı ve öğretmenlerle paylaştığı hatırlatılan açıklamada şöyle devam edildi:

“Ancak öğretmenlerden gelen eleştiriler Millî Eğitim Bakanlığı’nı rahatsız etmiş olacak ki İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri okullara talimat göndererek okul müdürlerinin eleştiri içeren metinlere yönelik gerekli tedbirleri almalarını ve öğretmenlerin görüşlerinin zümre başkanlarınca ortak metne dönüştürülerek sisteme girilmesini istemiştir.

Kimi eğitim yöneticilerini ise yeni müfredatın dayatmacı bir anlayışla hazırlanması değil, bizzat öğretmenlerin müfredata yönelik eleştirileri rahatsız etmiştir! Söz konusu yöneticiler ‘ideolojik saplantılı’ ve ‘çalışmaları provoke ediyor’ diyerek eleştirilerin sansürlenmesi amacıyla okullara talimatlar yağdırmaktadır!”

Yaşanan bu gelişmelerin MEB’ın yeni müfredata dair öğretmenlerin onayını alamadığının en net ifadesi olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Görüşleri sansürleyenlerin, ‘bireysel değil ortaklaştırılmış değerlendirmeleri alacağız’ diyenlerin, tüm çabalarına rağmen bu müfredatı süsleyemeyeceği, göstermelik değerlendirme raporlarıyla bu müfredatı meşrulaştıramayacağı ortadadır! Ancak asıl sorunumuz bu müfredatın çocuklarımız üzerinde bırakacağı ve giderilmesi çok zor olacak derinizlerdir.

Eğitim Sen olarak tavrımız açık ve nettir!

Öğretmenlerin iradesine başvurulmadan hazırlanan ve öğretmenlerin onayını alamamasına rağmen ısrar ve dayatmayla hayata geçirilmeye çalışılan müfredat değişikliğinin karşısında tüm örgütlü gücümüzle duracağız! Eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte, bu müfredat geri çekilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!”