Motokurye cinayeti için ek bilirkişi raporu

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ülke dışına çıkmasına izin verenler, faili kayırarak Yunus Emre Göçer’in cinayetiyle suç ortaklığı yaptılar.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Aralık 2023
  • 11:30

İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’in Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu tarafından öldürüldüğü “kaza” ile ilgili hazırlanan ek bilirkişi raporu açıklandı.

Adli Tıp Kurumu, Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun asli derecede kusurlu olduğunu tespit etti.

30 Kasım’da moto kurye Yunus Emre Göçer, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud tarafından Somali Büyükelçiliği’ne ait bir araçla trafikte öldürülmüştü.

Emre Göçer hastanede yoğun bakımdayken Mohamud polise verdiği ifade de Göçer’i suçluyor, kask takmadığını ve önüne kırdığını iddia ediyor. Göçer, bilinci kapalı şekilde hastanede yatarken, Mohamud savcılık talimatıyla karakoldan serbest bırakılıyor. 2 Aralık günü Mohamud Türkiye’den çıkıyor. 6 Aralık günü ise Göçer hayatını kaybediyor.

***

Kamera kayıtları izlenerek 7 Aralık’ta hazırlanan bilirkişi raporu, ilk tutanağın tersini ortaya koyuyor. Somali Büyükelçiliği’ne ait siyah BMW’nin durabileceği mesafe olmasına rağmen yavaşlamadığı, hızını kesmeden motosiklete çarptığı ve hava şartlarının kaza için uygun olmadığı raporda kayda geçiriliyor. Yurt dışına çıktığı bilinen Mohamud için 8 Aralık’ta yakalama kararı çıkarılıyor.

İlk bilirkişi raporunda kusurlu bulunmayan Göçer için ek bilirkişi raporunda “tali” kusuru olduğu iddia edildi.

ATK tarafından hazırlanan raporda, şüpheli Mohamud'un “asli derecede”, hayatını kaybeden Göçer'in ise “tali derecede” kusurlu olduğu aktarıldı. Rapora göre, araç sürücüsü Mohamud sağ şeride yönelerek manevra yaptığında, önünde sağdan ikinci şeritte seyir halinde olan motosiklet sürücüsü Göçer'in de hızını azaltarak sağ şeride doğru yöneldiği anlatıldı.

Otomobil sürücüsü Mahmud'un bunu dikkate almadığı, frene basmadığı ve takip mesafesini korumadığına yer verilen raporda, tüm bu nedenlerle araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu kaydedildi. Raporda, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in ise "tali kusurlu" bulunduğu ifade edildi. 

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ülke dışına çıkmasına izin verenler, faili kayırarak Yunus Emre Göçer’in cinayetiyle suç ortaklığı yaptılar. Uyduruk gerekçelere dayalı mahkeme kararları aldırtıp muhaliflere yurtdışına çıkış yasağı getiren saray rejiminin kolluk kuvvetleri ve yargısı, bu olayda da görüldüğü gibi katillerin elini kolunu sallaya sallaya ülkeden ayrılmaları için kapıları açmakta sakınca görmüyor.