MLKP şehitleri İstanbul’da anıldı

Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Firat Newal) için İstanbul'da anma etkinliği düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ocak 2023
  • 12:00

Rojava’da öldürülen MLKP’li Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Firat Newal), Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) çağrısıyla İstanbul'da anıldı.

Şehitlerin ailesi, Alınteri, Partizan, Devrimci Parti, Mücadele Birliği, Komün ve çok sayıda kişinin katıldığı anma saygı duruşuyla başladı. Ardından sinevizyon gösterimiyle devam etti. ETHA’da yer alan habere göre ÖTSP adına yapılan açılış konuşmasında şunlar ifade edildi:

"Göğsümüz kabardı. Şimdi kendimize şu soruyu soruyoruz, onlar hayatlarını bu şekilde şekillendirmişken bizim üstümüze düşen ne olmalı. Onların sadece acısını değil yarım kalan mücadelesini de sırtlandık. Omzumuza bir yük daha üstlendik. Anılarını her daim mücadelemizde yaşatacağız"

Daha sonra Zeki Gürbüz'ün eşi ve yoldaşı, Özgür Namoğlu'nun teyzesi Nadiye Gürbüz söz aldı.

Gürbüz, Özgür'ün devrimci bir anne, babanın, devrimci bir teyze ve eniştenin arasında büyüdüğünü, ilkokula kadar illegal koşullarda yaşadığını ve kimliksizlerden olduğunu kaydetti. Partiyle ve yoldaşlarıyla çok küçük yaşta tanışan Namoğlu'nun devrimciliğe de çok küçük yaşta adım attığını söyledi. Gürbüz, “Mücadele bayraklarını hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz" dedi.

Nadiye Gürbüz, Zeki Gürbüz için şunları dedi:

"Çok sade bir insandı Zeki, çok  kararlı bir devrimciydi. Kendimden şüphe ederdim ondan etmezdim. Ne aile, ne sevgili, ne de çocuğuyla ilişkisini partisinin ve mücadelenin önüne koymadı. Ama onları da çok güzel sevdi.”

Zeki Gürbüz'ün kızı ve Özgür Namoğlu'nun kuzeni Ezgi Gürbüz de babasını en son 15 yaşındayken gördüğünü ve tüm yaşamı boyunca çok sınırlı zaman dilimlerinde bir araya gelebildiklerini söyledi.

ESP adına yapılan konuşmada Zeki Gürbüz için şunlar ifade edildi:

“Çok özel bir kadro tipi, tasfiyecilik, kuşatma saldırısı karşısında bilmediğiniz ama sizi saran bir şey var. İşte o Ahmet Şoreş yoldaşta simgeleşiyor, kent gerillası böyle şekilleniyor"

Herkesin Avrupa'ya kaçtığı bir dönemde Özgür Namoğlu'nun Avrupa'yı, konformizmi bırakıp kavganın ortasına gittiği vurgulanan konuşmada şunlar vurgulandı:

“Onların huzurunda, sizin huzurunuzda partimiz adına söz veriyorum, mutlaka başaracağız."

Kurum temsilcilerinin konuşması sonrası, Ahmet Şoreş ve Firat Newal'i tanıyanlar onları anlattı. Anma müzik ve şiir dinletisiyle sona erdi.