Metin Çulhaoğlu uğurlandı

TİP yöneticilerinden Metin Çulhaoğlu'nun ölümünden sonra Ankara İnşaat Mühendisleri Odası'nda anma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Ağustos 2022
  • 17:45

TİP yöneticilerinden Metin Çulhaoğlu’nun ölümünden sonra Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’nda anma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze saat: 13.00’de “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları ve alkışlar eşliğinde salona getirildi. Ardından Çulhaoğlu ve devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu yapılırken Enternasyonal Marşı okundu. Saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı'nın ardından Çulhaoğlu’nun yaşamından kesitlerin sunulduğu bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı TİP MYK üyesi Gençlik Sekreteri gerçekleştirdi. Ardından oğlu Sinan Çulhaoğlu konuşma yaptı. Konuşmada şunları ifade etti:

“Çulhaoğlu sosyalizmin dünyayı kasıp kavurduğu dönemlerde de sosyalizmin artık ‘geçersizliğinin’ ilan edildiği dönemlerde de her zaman sakin bir akılla, marksist teoriye olan inancı ile çalıştı ve üretmeye devam etti. Tarihsel ve güncel kaynakları inceledi. İncelediklerinden süzdü, süzdüklerini aktardı. Devrimci teoride derinleşmeyi devrimciliğin güvencesi olarak gördü.”

Konuşmanın devamında siyasal sürekliliğe vurgu yapılarak “Her zaman kolektif üretime ve örgütlülüğün önemine” dikkat çekildi.

Sonrasında TİP Genel Başkanı Erkan Baş konuştu. Ardından sırası ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Bakırhan, EHP Genel Başkanı Özge Akman, Halkevleri Genel Başkanı Nebia Merttürk, EMEP MYK üyesi Fevzi Aybar, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, TÖP Dönem Sözcüsü Perihan Koca, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden İbrahim Akın, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, CHP Milletvekili Levent Gök, SEP Genel Başkanı Güneş Gümüş, Devrimci 78’liler adına Ahmet Telli, Yordam Kitap Genel Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan, TİP Parti Meclisi Üyesi konuşmalar gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Çulhaoğlu’nun naaşı alkış, slogan ve karanfillerle salondan çıkarılarak Karşıyaka Mezarlığı’na götürülmek üzere yola çıktı.

İMO’da yapılan anmanın ardından Çulhaoğlu’nun naaşı “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Metin yoldaş ölümsüzdür!” sloganları ile Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedileceği mezara getirildi.

Mezar başında TİP MYK adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganı ile tören bitirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara