“Mafya babasına mafya babası demek suç mudur?”

Mahmut Konuk’a Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesi ile 11 ay 7 gün artı 7800 TL ceza verilirken Bahçeli’ye hakaretten bir ceza verilmedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Mart 2021
  • 12:20

Direnişçi kamu emekçisi Mahmut Konuk’un Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesi ile Ankara 44. Sulh Ceza Mahkemesi’nde davası görüldü. Konuk savunmasında suç olarak adlandırılan noktalara açıklık getirerek yanlış “eşyaya adıyla seslenmek suç mudur” sorusunu sordu. Savunmasında kısaca şunları dile getirdi:

“Şimdi 1. Sorum şu:

Herkesin üzerinde yorum yaptığı, yazıp çizdiği, “mafyalar-arası çelişkiler” ve “mafya-siyaset ilişkisi” konusunda, işi-ekmeği elinden alınmış, hak arama yolları kapatılmış bir emekçinin, sendikacının, İnsan Hakları Savunucusunun açıklama yapması, eleştiri konusu yapması mı “SUÇ”?

Bir emekçinin, mafya babalarının serbest bırakılmasının siyasal-toplumsal yaşama dair olası etkilerini 6 ay öncesinden öngörebilmesi mi SUÇ?

2. sorum da şu:

Alaattin Çakıcı için; “Benim dava arkadaşım” diyen Devlet Bahçeli İçin; “Alaattin Çakıcı Devlet Bahçeli’nin adamı” demek nasıl “hakaret” sayılıyor?

Aynı soru Sedat Peker-Tayyip Erdoğan ilişkisi için de geçerli.

Sedat Peker’in Tayyip Erdoğan’ın arkasında saf tutan, onu destekleyen çok sayıda açıklaması var. Hatta Rize’de miting düzenleyip desteğini sunmuş!..

Bu konudaki gazete haberlerini Avukatım Sayın Mahkemenize sunacaktır.

Sedat Peker için “Tayyip Erdoğan’ın adamı” derken “hakaret kastıyla” hareket etmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Ben güncel bir olay üzerinden bir durum tespiti yaptım ve bu konudaki düşüncelerimi ifade ettim.

Alaattin Çakıcı- Sedat Peker ilişkisi hakkında ise Sayın Mahkemenizi yormak dahi istemiyorum. Alaattin Çakıcı’nın Sedat Peker’e tehdidi, Sedat Peker’in Alaattin Çakıcı’ya cevabı konusunda sosyal medyada, arayan herkesin kolayca bulacağı bolca malzeme var.

Eşyayı adıyla çağırmak, “Mafya Babası”na Mafya Babası demek “SUÇ” değildir.”

Mahkemenin olduğu koridorda yoğun polis ablukası vardı. Ayrıca bütün mahkemelere izleyiciler alınırken Konuk’un davası “pandemi” gerekçesi ile izleyicisiz görüldü.

Mahkeme tarafından Konuk’a Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesi ile 11 ay 7 gün artı 7800 TL ceza verilirken Bahçeli’ye hakaretten bir ceza verilmedi.

Kızıl Bayrak / Ankara