“Lütfiye Burcu Kara serbest bırakılsın!”

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Lütfiye Burcu Kara’nın İzmir’de tutuklanmasına tepki gösterilerek, “Özgür-sosyalist basın boyun eğmedi, eğmeyecek!” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Ekim 2024
  • 22:30

Mücadele Birliği gazetesi İstanbul’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 25 Eylül sabahı İzmir’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınarak tutuklanan Mücadele Birliği gazetesi muhabiri Lütfiye Burcu Kara’nın serbest bırakılması talep edildi.

İHD İstanbul Şubesi’nde düzenlenen toplantıda “Gazetecilik suç değildir! Lütfiye Burcu Kara serbest bırakılsın!” yazılı ozalit asıldı. Mücadele Birliği Platformu adına okunan açıklamada basına yönelik baskı ve saldırıların arttığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye ve Kürdistan’da gazetecilere gözaltılar, soruşturmalar, tutuklamalar, yayınevlerine baskınlar, toplatma cezaları ve benzeri saldırılar son yıllarda ön planda. En son olarak İzmir’de muhabirlik yapan Lütfiye Burcu Kara 25 Eylül günü gözaltına alındı ve 48 saatlik gözaltı sürecinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi; İzmir temsilciliğimiz basıldı, arama adı altında talan edildi. Daha bir hafta önce de Hakkari’de evi basılan gazeteci Rabia Önver’e yaptığı haberler nedeniyle soruşturma açıldı.

Bir yıl önce bugünlerde gazetemiz Mücadele Birliği’nin yayınlandığı Yeni Dönem Yayıncılık bürosu basılarak kapısı kırılarak her tür dijital alete, bilgisayarlar, fotoğraf makinesi kartları, laptoplara el konulmuştu. Bu hafta da İzmir’de bulunan Yeni Dönem Yayıncılık Temsilciliği basıldı. Geçtiğimiz ay da Dersim’de Munzur Festivali’nde okurlarımızın açtığı gazete ve kitap standında kitaplarımıza el konuldu, Sena Şat’ın çizgi romanı Daima’ya toplatma kararı çıkarıldı. Yine bu yıl içinde sosyal medya hesaplarımız erişime engellendi, yeni açılan hesaplarımız da art arda erişimleri sınırlandırıldı.”

Açıklamanın devamında İzmir’de 25 Eylül sabahı yaşanan ev baskınları aktarılarak şunlar ifade edildi:

“Daha önce de Gezi eylemleri nedeni ile tutuklanan muhabirimiz Lütfiye Burcu Kara Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Cemal Kara ve Evrim Özten ise Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Baskılar, baskınlar, yasaklar, toplatmalar, gözaltı ve tutuklamalar bizleri yıldıramayacak. Özgür-sosyalist basın boyun eğmedi, eğmeyecek.”