Komünist tutsaklar metaldeki mücadeleyi selamladı

TKİP dava tutsakları, binlerce metal işçisinin MESS ve ortağı Türk Metal çetesine karşı ayağa kalkışını selamladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mayıs 2015
  • 07:06

TKİP dava tutsakları adına Onur Kara tarafından gönderilen ve metal işçisinin mücadelesinin selamlandığı mektup şöyle:

 

İhanet çetelerinin saldırılarının hesabını soracağız!

 

Yıllardır MESS ve Türk Metal çetesinin işbirliği sonucunda azgın sömürü koşullarına maruz kalan metal işçileri sonunda hakları için ayağa kalktılar. Tıpkı '98 deki 'Metal fırtınası' gibi yine öncülüğü Bursa'daki Renault ve Tofaş gibi temel stratejik fabrikalardaki işçiler çekiyor. Bu çıkışı hakları için her türlü kirli oyunu bozmaya yönelik başkaldırıyı, komünist tutsaklar olarak selamlıyoruz. Gezi'den Greif'e yeni dönemin proleter kitle hareketleri temelinde olacağı inancı ve umudumuzla, sınıf devrimcileri olarak her zaman sınıfımızın yanında ve onların mücadelesiyle iç içe olacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.

Toplum tamamen seçimler vesilesiyle burjuva siyaset gündemine kilitlenirken sınıf devrimcilerinin öncelikli ve stratejik hedefi, devrimci sınıf faaliyetinin yükseltilmesi olmuştur. Çünkü tüm toplumsal sorunların kaynağının sermaye sınıfının siyasal iktidarının yıkılmasıyla kalıcı çözüme ulaşabileceği tarihsel gerçekliğiyle hareket ediyoruz.

Bu yüzdendir ki Bursa'daki metal işçileri, ayağa kalktığında yanlarında sınıf devrimcilerini görmeleri ve onların bu mücadeleye aktif destek sunmaları tesadüf değildir. Ve tam da bu yüzdendir ki yine sicilli ihanet çetesi Türk Metal faşistleri yoldaşlarımızı açıkça hedef alarak saldırmışlardır.

Fakat ne yaparlarsa yapsınlar sınıf devrimcilerinin metal işçileriyle et ve tırnak gibi kaynaşmasına engel olamayacaklardır. İşçi sınıfının kızıl bayrağı en yükseklerde dalgalanmaya devam edecektir. Bu vesileyle saldırıyı kınıyor, saldırıya uğrayan yoldaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve Türk Metal çetesi artıklarını da buradan uyarıyoruz. Ayağınızı denk alın! Bugün sermaye sınıfı ve iktidarına sırtınızı dayayarak gerçekleştirmiş olduğunuz saldırıların hesabı elbet sorulur ve sorulacaktır.

Kahrolsun ihanet çeteleri!
Yaşasın işçi sınıfının birliği!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!

TKİP dava tutsakları adına
Onur Kara

İLİŞKİLİ HABERLER