Komünist tutsak Evrim Erdoğdu’dan mektup

TKİP dava tutsağı Evrim Erdoğdu, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi’nden gönderdiği mektupta, hapishanede baskıların arttığını belirtti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ağustos 2016
  • 07:51

Darbe girişiminin ardından hapishanelerde devrimci tutsaklara yönelik baskı ve saldırıları arttıran sermaye devleti, bir dizi hapishanede fiziki saldırılar ve hak gasplarıyla devrimci tutsakları yıldırmaya çalışıyor. Saldırılar konusunda kamuoyunu bilgilendiren devrimci tutsaklar, sürgün sevkler, işkenceler, sohbet/görüş/telefon hakkının gasp edilmesi gibi uygulamaların olağanlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekiyor.

Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan TKİP dava tutsağı Evrim Erdoğdu da Kızıl Bayrak’a gönderdiği mektupta son haftalarda baskıların arttığını belirtti. Pek çok sorun yaşadıklarını ancak bunları yazdıkları mektupların “sakıncalı” bulunarak engellendiğini belirten Erdoğdu, yaptıkları suç duyurularının da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işleme konulmadığını ifade etti.

Komünist tutsak Evrim Erdoğdu’nun gönderdiği mektup şöyle:

“Merhaba;

Sizleri kavga sıcaklığında kucaklıyorum. Nasılsınız? Bu hafta Şakran Hapishanesi'nin gündemi yoğundu. Yaklaşık 3 haftadır bu yoğunluk söz konusu. Cumartesi telefon görüşü yapamadık. Pek çok sorun yaşıyoruz, ancak tüm açıklığı ile yazamıyorum. Bu sorunlardan bahsettiğim içinde sizin de olduğunuz postalar ‘sakıncalı’ bulunarak engellendi. Yaptığımız suç duyuruları Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘kurum uygulamaları mevzuata uygundur’ denilerek işleme konmadı. Cumhuriyet, Eksen, annem ve Onur'a yolladığım 4 mektup gönderilmedi. Bu hafta telefon görüşü yapabilecek miyiz bilemiyorum. Slogan atma eyleminden iletişim cezası aldık. Ayrıca 23.07.2016'da isyan vs. çıkarmaktan (telefona çıkarmadıkları gün) soruşturma başlatıldı. Benim sol kolum, belim tablodan pek hoşlanmadı. Yazım için kusura bakmayın. Elimde pek çok yazı var ama bu karmaşada çıkaramadım elden. Şimdi İzmir'den Av. Dinçer Çalım bizi görmeye geldi. Ben göremedim, zaman sorunundan. Ayrıntıların bilgisine o sahip. Ben yazar isem göndermeyecekler. Yeni Türkiye. Ağrım sızım çok ama iyiyim merak etmeyin. Kızıl Bayrak ile ilgili de bir keyfiyet var bekletiyorlar. 11'inin olduğu hafta size hapishane gündemli faks yollamıştım geldi mi? Kızıl Bayrak 26-27 hala elime ulaşmadı. Toplu bir yazı grubu elinize önümüzdeki hafta ulaşır, engellenmezse tabi. Kendinize çok iyi bakın. Selamlar, sevgiler.