Kirli savaşta yeni saldırı: Dokunulmazlıklar kaldırıldı!

Dinci-gerici AKP iktidarının HDP’li milletvekilleri hakkındaki fezlekeleri işleme sokmak ve milletvekilliğini düşürmek için meclise sunduğu ‘dokunulmazlıkların kaldırılması’ önerisi meclisteki oylamayla kabul edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mayıs 2016
  • 13:34

AKP’nin Kürt halkına yönelik kirli savaş kapsamında gündeme getirdiği milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yasası, mecliste yapılan oylamalarda kabul edildi.

Bugün üç madde üzerine yapılan oylama sonucunda dokunulmazlıkların kaldırılması kabul edilirken, maddelerin oylama sonuçları şöyle oldu:

* İlk madde

Evet: 373
Hayır: 138
Çekimser: 8
Boş: 9
Geçersiz: 3

* İkinci madde

Evet: 374
Hayır: 136
Çekimser: 4
Boş: 11
Geçersiz: 1

* Üçüncü madde olarak “teklifin geneli” üzerine yapılan oylama da 376 evet oyuyla sonuçlandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılması yasası cumhurbaşkanının onayının ardından yürürlüğe girecek.

Yarım saatte 121 fezleke eklendi

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin görüşülmesi sırasında yarım saat içinde 121 fezlekenin daha meclise geldiğini duyurdu.

Erdem, twitter hesabından şunları yazdı: Oylamadan tam 30 dakika önce TBMM'ye 3 tane fezlekem gelmiş. Son 30 dakikada da 121 fezleke gelmiş, 1 tane AKP'li yok.

Demirtaş ve Yüksekdağ'dan açıklama

Teklifin kabul edilmesinin ardından HDP grubunda değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmenin ardından HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ basına açıklama yaptı.

Düzenlemenin HDP'yi hedef aldığını belirten Yüksekdağ, "Bu darbe operasyonuna karşı kadınıyla genciyle direnmeye devam edeceğiz. Bir kez daha göreceksiniz ki direnenler kazanacak" dedi.

Karara karşı AYM'ye iptal başvurusu yapacaklarını belirten Demirtaş ise şunları ifade etti:

"Hiç bir arkadaşımız ifade vermek üzere savcılıkların ve mahkemelerin davetine icabet etmeyecektir. Aleni bir şekilde diktayı gerçekleştirmek düzere bu darbeyi kabul etmemizi kimse beklememelidir. Bugün 2 buçuk bir araya gelerek bu darbeyi onay vermiştir. Bizim normal ve olağan bir yargılama sürecine davet etmiş olsalardı hiç itiraz etmez kendimiz gider ifadelerimizi verirdik."

"Biz ayağımızla gitmeyeceğiz. Bizi zorla götüreceklerse şimdiden hazırlıklarını yapsınlar. Ya tutuklama ya yakalanma ve ya da zorla getirme… Bu oyuna alet olmayacağız bunu herkes böyle bilsin."