Kaz Dağları için Ankara’ya yürüyenler gözaltına alındı

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması’nın bugün yeniden başlattığı Ankara yürüyüşü eylemcileri gözaltına alınırken, Ekoloji Birliği Kaz Dağları için 12 Ekim’de Çanakkale’de yapılacak mitingin işgal saldırısı sonrası “milli birlik” hassasiyetiyle iptal edildiğini duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2019
  • 13:25

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması 26 Ekim’de yapılacak mitinge katılım için Ankara yürüyüşçüsü 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması 5 Ekim’de, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda, Kaz Dağları Kirazlı Köyü mevkiinde, siyanürlü altın arama faaliyetlerine devam etmekte olan Kanadalı Alamos Gold ve taşeronu Doğu Biga Madencilik’in 13 Ekim’de dolacak olan ruhsatının iptalini talebiyle etkinlik yapmış ve Ankara yürüyüşü başlamıştı. Yürüyüşçülerin gözaltına alınmasıyla engellenen yürüyüşe bugün devam edileceği duyurulmuştu. Bugün de gözaltı saldırısıyla yürüyüş engellendi.

Dayanışma tarafından yapılan yazılı açıklamada “Büyük Ekoloji Mitingi’ne katılmak üzere İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe geçen 8 arkadaşımız bugün Maltepe’de hukuksuzca tekrar gözaltına alındı” ifadeleri yer aldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Kerem Gürsu, Harun Turgan, Koray Türkay, Murat Akbaş, Kaan Meriç, Cenk Usta, Baran Doğan ve Önder Yılman.

Çanakkale mitingi “milli birlik” söylemiyle iptal edildi

Öte yandan, Ekoloji Birliği Çanakkale’de 12 Ekim Cumartesi günü yapılması planlanan miting işgal saldırısı sonrası ‘milli birlik hassasiyetiyle’ ertelendiğini duyurdu. Ayrıca erteleme kararını tüm bileşenlerin ortak aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizin Suriye topraklarında askeri bir harekat başlatması nedeniyle milli birlik ve bütünlük oluşturmak gerekliliği ve içinde bulunulan hassasiyet göz önüne alındı. Marmara Belediyeler Birliği ve Çanakkale belediye başkanının görüşmesi sonucunda iptal edilmesinin uygun olacağı değerlendirildi ve iptali yönünde karar alındı.”