Kartal 10 No'lu ASM önünde eylem

İstanbul Tabip Odası ve SES Anadolu Şubesi'nin çağrısı ile Ömür Erez'in katledildiği Kartal 10 No'lu ASM önünde eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ocak 2022
  • 16:15

İstanbul Kartal’da 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde Rahmi Uygun’un silahlı saldırısıyla hemşire Ömür Erez yaşamını yitişmişti. İstanbul Tabip Odası ve SES Anadolu Şubesi’nin çağrısı ile Ömür Erez’in katledildiği Kartal 10 No’lu ASM önünde eylem gerçekleştirildi.

SES Anadolu Şubesi Kadın Sekreteri Hatice Yayla’nın okuduğu basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin de sağlık emekçilerinin gördüğü şiddetin de cezasız bırakılmasının bu sonuçları getirdiği ifade edildi. Yayla, önceki gün hamile hemşirenin uğradığı saldırıyı hatırlatarak “Saldırgan sağlık çalışanlarının savunmasız olduğunu biliyordu. Bunu ‘vurmayın hemşireyim’ demek yerine ‘vurmayın hamileyim’ çığlıklarından biliyordu” dedi.

“Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz”

Yayla, açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Üzgünüz, öfkeliyiz! Yaşanan bunca şiddet yakasına rağmen etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmamış olması, güvenli işyeri talebinin karşılanmaması ve bütün bunlara karşın aldığı tek tutum tweet atmak olan bir Sağlık Bakanı’nın varlığı öfkemizi daha da artırıyor.

Dünden bugüne sağlık çalışanlarını şiddetin hedefi haline getiren, itibarsızlaştıran, sağlık talebini kışkırtan yöneticilerden bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bir kadını, bir çalışma arkadaşımızı daha kaybetmeye sabrımız yok.”

Açıklamanın ardından TTB Merkez Yürütme Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı söz alarak kadın cinayetlerinin ve sağlıkta şiddetin son bulması yönünde çağrıda bulundu. 

Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası (AHESEN) adına yapılan konuşmada ise sağlıkta etkili şiddet yasası çıkartılmaması ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmesinin kadına yönelik şiddetin önünü açtığı vurgulandı.

“Artık yeter! Daha ne kadar öleceğiz!” sözleriyle devam eden konuşmanın ardından Erez’in arkadaşları söz alarak tepki gösterdi.

Kızıl Bayrak / Kartal