Kaftancıoğlu’na hapis ve tüm siyasi haklarından mahrumiyet istemi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sosyal medya paylaşımları üzerinden açılan dava bugün görüldü. Savcı, hapis cezası ve siyasi haklarından mahrum bırakılması talebinde bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Temmuz 2019
  • 13:33

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na açılan dava bugün görülürken, savcı mütalaasında Kaftancıoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi haklardan mahrum bırakılması talebinde bulundu. Dava 6 Eylül 2019’a ertelendi.

Davanın 2. duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Duruşmada savunma yapan Canan Kaftancıoğlu, Sosyal medya paylaşımları ve sahte deliller üzerinden hakkında ortaya atılan “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama”, “halkı kin ve düşmanlığı tahrik” ve “terör örgütü propagandası” iddialarına yanıt verdi.

Davanın, AKP’nin İstanbul’daki kayıpları nedeniyle açıldığını ve kendisinin hedef alındığı belirten Kaftancıoğlu, “AKP Genel Başkanına yönelik siyasi eleştiriler dahi cumhurbaşkanına hakaret kapsamına sokularak hukuksuz bir süreç işletilmektedir” dedi. Davadaki söz konusu paylaşımların 7 yıl öncesine ait olduğunu ve siyasi hedeflerle cımbızlandığını söyleyen Kaftancıoğlu “Cumhurbaşkanın AKP genel başkanı olan taraflı siyasi kimliği ve doğru bulmadığım uygulamalarına dönük siyasi hiciv ve eleştiri haklarımı, düşünce ve ifade özgürlüğümü kullandım” diyerek paylaşımlarını savundu.

Kaftancıoğlu’nun ardından avukatları söz alarak, iddianamede öne sürülen paylaşımların söz konusu suçlara delil olamayacağını ve davanın ağır ceza mahkemesinde görülemeyeceğini savunarak mahkemenin davayı geri çevirmesini istedi.

Sonrasında, esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, söz konusu suçlamalardan Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası ve tüm siyasi haklarından mahrum bırakılması talebinde bulundu.

Mahkeme Kaftancıoğlu’nun avukatlarının taleplerini reddederek davayı 6 Eylül 2019’a erteledi.