Kadıköy’de polis saldırısı

Kadıköy’de “Birleşik Mücadele Güçleri”nin eylemine polis saldırdı. 50'den fazla kişinin gözaltına alındığı saldırı sonrasında düzen basın toplantısıyla BMG kuruluşunu ilan etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Şubat 2021
  • 18:34

Birleşik Mücadele Güçleri’nin Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Halitağa Caddesi’nde toplanan kitle Osmanağa Camii’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Polisin saldırdığı eylemde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eylemde, Alınteri, Demokratik Bölgeler Partisi, Devrimci Parti, Mücadele Birliği Platformu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Partizan’ın biraraya gelerek oluşturduğu “Birleşik Mücadele Güçleri”nin kuruluş deklarasyonu açıklanacaktı. Polisin saldırdığı eylemde HDP milletvekilleri darp edildi ve Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş da gözaltına alındı.

Eylemde sık sık “Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Asla baş eğmeyeceğiz” sloganları atıldı.

Gözaltına alınanlarla ilgili bilgi paylaşan ÖHD "Kadıköyde gözaltına alınan 61 kişi Vatan Güvenlik Şubede, gözaltına alınan 4 ise çocuk Kadıköy Çocuk Şubede tutuluyor" ifadelerini kullandı.

“Birleşik Mücadele Güçleri” kuruldu

Öte yandan polis saldırısının ardından basın toplantısı düzenlenerek “Birleşik Mücadele Güçleri”nin kuruluş deklarasyonu açıklandı. Kuruluş metninin Kürtçesini HDP’li Nuran İmir, Türkçesini ise Dilşat Canbaz Kaya okudu. Açıklama öncesi konuşan HDP’li Musa Piroğlu, saldırılara karşı birleşik mücadele vurgusu yaptı.

Deklarasyon metninde toplumsal muhalefetin parçalı mücadelesine değinilerek "Bu nedenle, tüm itiraz ve direnişleri ortak mücadele nehrinde buluşturmayı görev biliyoruz" denildi. “Başta HDK ve HDP olmak üzere Türkiye’deki tüm devrimci demokratik güçlerle yan yana ve dayanışma içinde ortak mücadele zeminlerini güçlendirmeyi kararlılıkla ortaya koyuyoruz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, "Devrimci güçler olarak bizler, emekçilerin açlıktan ya da virüsten ölmek ikilemine mahkum edildiği kriz ve salgın koşullarında birlikte mücadele ederek bu düzeni değiştireceğiz" vurgusu yapıldı.