İzmir'de tutuklama terörüne karşı eylem…

"Devrimci tutsaklara özgürlük!"

İzmir'de saray rejiminin işçi ve emekçi kitlelere gözdağı vermek için yürüttüğü baskı ve tutuklamalara karşı eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Mayıs 2024
  • 09:23

Yerel seçim sürecinin ardından Van eylemleri ile yoğunlaşıp, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüme iradesi karşısında pervasızlaşan gözaltı ve tutuklama terörü, İzmir'de ilerici-devrimci kurumlar tarafından gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

Saray iktidarının çok yönlü krizlerin derinleştiği bir evrede geniş işçi ve emekçi kitlelere gözdağı vermek, ilerici-devrimci güçler şahsında toplumsal muhalefeti sindirmek için yürütülen baskı ve tutuklamalara karşı mücadele çağrısı yapıldı. Eylem 27 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00'da Alsancak'ta bulunan ÖSYM önünde "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz! Devrimci tutsaklara özgürlük!" şiarlı pankartın açılmasıyla başladı.

Gerçekleştirilen ajitasyon konuşmalarında son süreçte yoğunlaşan baskı, yasak ve tutuklamalar teşhir edilirken, devrimcilerin, sosyalistlerin on yıllardır yılmadan yürüttüğü mücadelenin altı çizildi. İşçileri, emekçileri açlığa, yoksulluğa, sefalete sürüklen düzenin aynı zamanda toplumun direnen, mücadele eden güçlerini hedef haline getirdiği vurgulandı. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadelenin kararlılıkla süreceği, tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar ses yükseltmeye devam edileceği ifade edildi. İsrail siyonizminin Filistin'de gerçekleştirdiği katliamların, mülteci kampına yönelik gerçekleşen alçak saldırının da işlendiği konuşmada, Filistin halkının direnişi selamlanırken, Siyonistler ve işbirlikçileri lanetlendi, AKP'nin ikiyüzlü tutumu vurgulandı. Ardından coşkulu ve gür sloganlarla Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Burada eylemi örgütleyen kurumlar adına hazırlanan ortak basın metni okundu. Açıklamada son dönem artan baskı ve tutuklama saldırganlığı, 1 Mayıs'ta işçi ve emekçilerin meydanı olan Taksim yasağı, bu yasağı tanımama tutumu ve Taksim'e yürüme iradesi gösteren güçlere yönelik gözaltı ve tutuklama terörüne karşı her yerde direnileceği ifade edildi. Van eylemleri, Kobana davası, Taksim'e yürüme iradesi, Kaypakkaya anmaları gerekçesiyle AKP iktidarının pervasız saldırıları karşısında mücadelenin devam edeceği belirtildi.

BDSP ve DGB'nin flamalarıyla katıldığı eylem, mücadele ve Filistin halkıyla dayanışma sloganlarıyla bitirildi.

Kızıl Bayrak/İzmir