İzmir’de provokasyon protestosu

HDP'ye dönük provokasyon İzmir’de protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Mayıs 2022
  • 23:30

İzmir'de Demokrasi İttifakı bileşenleri saat 17.00 da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde HDP'ye dönük saldırıyı protesto etti.

Açıklamada "Provakasyona geçit yok, HDP yalnız değildir" yazılı pankartı açıldı. Açıklamayı Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyesi İpek Karanfil şunları dedi:

“AKP-MHP suç ittifakının, HDP’ye saldırılar üzerinden kendi bekasını inşa etmeye çalıştığını ifade ederek, HDP Diyarbakır İl Binası önünde aynı provokasyon gerçekleştirildi."

Açıklamada “Aileler kullanılarak HDP hedef gösteriliyor ve halkalar karşı karşıya getirilmek isteniyor” diyerek AKP iktidarının Kürt sorununu çözmek gibi derdi olmadığı ifade edildi.  “HDP sorundan beslenenlere karşı kararlıca çözümü gerçekleştirme mücadelesi vermektedir" denilen açıklama şu şekilde sürdü:

“Talimatını AKP’nin İçişleri Bakanı'nın verdiği ve polislerin kullanıldığı bu provokasyonun parçası olmamak ve girişimi boşa çıkarmak için sağduyu içinde çaba sarf eden HDP üyeleri, avukatları, merkez yöneticileri zorbaca saldırıya uğradı ve gözaltına alındı. Kirli bir oyun oynamaya çalışan iktidarı uyarıyoruz: Gözaltına alınan HDP üye, yönetici ve avukatları derhal serbest bırakılsın. HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası derhal kaldırılsın. Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı tehdit eden kişi hakkında derhal soruşturma ve yargılama başlatılsın”

Basın açıklamasından sonra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni konuştu ve Çepni ise, HDP'ye yönelik saldırıların enflasyonun yüzde 70 olarak açıklandığı günlerde yapıldığına dikkat çekerek, "AKP-MHP iktidarı ne zaman HDP'ye saldırıyorsa milyonlarca işçi hemen cebini kontrol etmeli" dedi.

“Emin olun ki o anda hırsızlık peşindeler" diyen Çepni, polisin Başaran’a yönelik tehditlerine tepki gösterdi. Çepni şunları vurguladı:

"Saraydan emir almış emir eri milletvekilimize 'benim kim olduğumu biliyor musunuz' demiş. Ayşe Acar Başaran ve HDP yoksulluğa karşı mücadele eden işçidir, dağını, taşını talana karşı korumak isteyen köylüdür, inkara karşı direnen Kürt halkıdır. Siz ise üstünüzdeki üniformayı çıkardığınız kocaman bir hiçsiniz. Siz Soylu'nun emir erlerisiniz. Her türlü suça bulaşmış olanlar bize vatan millet edebiyatı yapıyor. Siz suçtan beslenenlersiniz, hırsızsınız. HDP o örtüyü kaldırdığı için saldırıyorsunuz. Ama meydanlardan aldığımız güçle faşizmi yeneceğiz"

Eylem konuşmaların ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir