Polis şiddeti İzmir’de protesto edildi

İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı İzmir’de protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Aralık 2022
  • 10:10

İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı İzmir’de protesto edildi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan eylemde basın açıklamasını bileşen adına TÖP İzmir İl Komitesi’nden İpek Karanfil okudu.

Karanfil, her türlü zulüm ve baskı politikaları ile ayakta durmaya çalışan iktidarın adalet, eşitlik, özgürlük ve onurlu bir barış isteyen tüm halkları hedef aldığını söyledi. İktidarın her türlü zorbalığı kullandığını belirten Karanfil, İzmir ve İstanbul'da uygulanan polis şiddetini aktardı. Saldırılara karşı mücadelenin devam edeceğini kaydeden Karanfil şunları ifade etti:

“Unutulmamalıdır ki; Ferhat Encu'ye atılan tokat yıllardır Roboski için adalet arayan Roboski ailelerine atılmıştır. Kürt halkına, onun değerlerine; demokrasiden, eşitlikten ve özgürlükten yana olan tüm kesimlere atılmıştır.”

Karanfil, bu talimatı verenleri iyi tanıdıklarını söyleyerek şunları ifade etti:

“Talimatı verenlerin suç karinesini biliyoruz. Fotoğraf albümünü Kürt düşmanları ile, kadın katilleri ile, istismarcılarla, uyuşturucu kaçakçıları ile oluşturanlardır. Savaş, şiddet, tecrit politikaları ile ülkeyi ekonomik krize sürükleyerek halkın kaynaklarını tokatlayanlardır. Savaş ve şiddet politikalarından beslenenler şunu çok iyi bilsin ki; ablukalarla, gözaltı ve işkencelerle haklı mücadelemizi sindiremeyeceksiniz. Sizin kirli politikalarınız, halkların ablukasına alınmıştır ve iktidarınızın halklar nezdinde hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Ferhat Encu şahsında; demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine atılan bu tokat'a en büyük cevabı yine halklarımız verecektir.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Türkiye İşçi Partisi’in (TİP) çağrıcısı olduğu eylem sloganlarla bitirildi.