İzmir’de meslek örgütlerinden ortak açıklama

İzmir’de meslek örgütleri açıklama yaparak “Tüm gücümüzle halkımızla dayanışma içindeyiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Kasım 2020
  • 16:40

TMMOB İzmir İKK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yaparak dayanışma içerisinde olacaklarını açıkladı. Baro Bahçe'e gerçekleşen açıklamada ortak basın metnini TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Acımız büyüktür, ancak ilgili kurumlar, gönüllüler ve tüm yurttaşlarla birlikte yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bugün önceliğimiz; alanda arama - kurtarma çalışmalarının sağlıklı yürütülmesi ve depremden zarar görenlere yönelik destek çalışmalarının düzenli olarak yapılması için tüm ilgili kurumlar ile birlikte işbirliği ve dayanışma içerisinde olmaktır. Bu felaketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağını, sürecin takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”

“Acil olmayan kamu hizmetleri durdurulmalı”

“Halk kendisiyle ilgili alınacak kararlara kurumsal siyasi örgütsel her düzeyde temsilcileriyle katılabilmelidir. Deprem bölgesi ve çevresindeki etrafında trafik akışı şu an olduğundan farklı ve etkin bir biçimde örgütlenmelidir. Geçici barınma alanlarının yerleri bir an önce belirlenmeli, önümüzdeki kış koşulları da dikkate alınarak bu alanlar sağlıklı ve güvenli yaşam için gerekli alt yapıya kavuşturulmalıdır”

TMMOB İzmir İKK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, destek veren belediyeler ve tüm kurumsal birimler ile gönüllü kuruluşların sahada arama – kurtarma ve yardım çalışmaları yürüttüğünü belirtilerek şunu belirtti:

“Yaşadığımız süreçte yurttaşlarımızın yaşam hakkı vazgeçilmez önceliğimizdir. Bununla birlikte barınma, sağlık, güvenlik gibi insani taleplerinin güvence altında olması takipçisiyiz.”

Belediyenin envanter çalışmasını TMMOB ile birlikte yürüteceği belirtilirken İl Hıfssıhha Kurulu’nda Tabip Odası kabul edilmediği vurgulanarak Baro’nun birikiminden yararlanılma çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir