İşçilere 15-16 Haziran’ın direnişi ruhuyla mücadele çağrıları

Sınıf devrimcileri İstanbul’un birçok bölgesinde ve Gebze’de işçi ve emekçileri 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 51. yılında mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Haziran 2021
  • 20:33

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 51. yılının ön günlerindeyiz. AKP iktidarı pandemi koşullarında işçi ve emekçilere dönük saldırılarını katlayarak devam ediyor. Patronlar bu süreçte kârlarını katlarken işçiler ölüme terk edildi.

Sarıgazi, Küçükçekmece ve Gebze’de çağrılar

Sınıf devrimcileri 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin yıl dönümünde işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor.

BDSP imzalı “Pandeminin ve krizin faturasına, yasaklara, saldırılara çürüyen düzene karşı: 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi Ruhuyla Mücadeleye!” şiarlı afişler Gebze’ye, Sarıgazi’ye, İkitelli Arena Park, Atatürk Mahallesi, Sefaköy Halkalı caddesi, Sefaköy merkeze yapıldı.

BDSP’nin 15-16 Haziran bildirileri ise Gebze’de işçilerin yoğun olarak beklediği duraklarda dağıtıldı. Gebze mahallelerinde, E-5 hattında fabrikalar bölgesinde ve servis güzergahlarında BDSP afişleri yapıldı. Afiş sırasında işçilerle sohbetler edildi. Afişe müdahale etmeye çalışan milliyetçi bir işçiye emekçiler müdahale etti. Yeniden afiş yapılan yere dönen sınıf devrimcileri 15-16 Haziran’ı anlatan konuşmalar yaptı.

DEV TEKSTİL’den Kadıköy’deki eyleme çağrı

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası İstanbul Temsilciliği ise üyeleri ile birlikte sabah saatlerinde Bağcılar’da bulunan Fetih Tekstil, Fatih Tekstil ve Alara Tekstil ve Beysan sanayi sitesi içerisinde Cuma çıkışında işçilere seslendi.

“Ücretsiz izne, Kod 29’a, ağır çalışma koşullarına, düşük ücretlere karşı; 15-16 HAZİRAN BÜYÜK İŞÇİ DİRENİŞİ YOL GÖSTERİYOR!” şiarlı bildiri işçilere ulaştırıldı. Bağcılar’da dağıtım boyunca işçilere sesli çağrı gerçekleştirildi.

Sinbo direniş çadırında SML ve Sinbo direnişçilerinin çağrısıyla dün gerçekleştirilen 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi konula foruma ve 15 Haziran günü 15-16 Haziran Bileşenleri’nin Kadıköy’de saat 19.00’da düzenleyeceği eyleme işçiler davet edildi.

Kızıl bayrak / Küçükçekmece, Ümraniye, Gebze