Irkçı sporcuya AKP kalkanı

Gezi Parkı direnişçilerine hakaret eden güreşçi Rıza Kayaalp’i savunmak için AKP’li milletvekili başkanlığında heyet kuruldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Ağustos 2013
  • 09:53

Twitter’da ırkçı içerikte mesajlarla Gezi Parkı direnişçilerine hakaret eden güreşçi Rıza Kayaalp’in FILA tarafından 6 ay müsabakalardan men edilmesi üzerine AKP’liler savunma seferberliğine girişti.

Başta AKP’li milletvekili ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olan Hamza Yerlikaya’nın bulunduğu heyet Kayaalp’i savunmak için tüm itiraz makamlarına başvurmaya hazırlanıyor.

Irkçı ve hakaret dolu mesajlarla Gezi Parkı direnişçileri için Kayaalp Twitter’dan şunları yazmıştı: “Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcuları. Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş. Taksim'i işgal ettik, Türkiye'ye rahatça hakaret edebiliyoruz diye. Sizin yaptığınız eylemi s.... Vatan hainleri

Mesajların savunulabilecek bir yanı olmadığı için inkar yoluna başvurmaya hazırlanan heyet Twitter adresinin Rıza Kayaalp’e ait olmadığını iddia edecek. Fakat Kayaalp bu mesajları sayesinde AKP şeflerinin gözüne girmiş, Mersin’deki 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları açılış seramonisinde bayrak taşma görevi almıştı.

AKP’nin ırkçı ve hakaret dolu mesajları sahiplendiğinin açık bir göstergesi olan bu örnek bile Kayaalp’in kimliğini teyit ediyor. Keza Gezi Parkı eylemcilerine küfür edilen @rizakayaalpriza adresini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de mesajlaşma için kullandığı ortaya çıkmıştı. Direnişçilerin tepkileri üzerine adresten atılan mesajların silinmesiyse ayrıca dikkat çekiciydi. Mesajları silerek başlayan örtbas çabası bugün inkarla sürüyor.

Keza bugün FILA’nın cezası üzerine AKP’nin savunma seferberliği de Kayaalp’in gerici-ırkçı kimliğinden kaynaklanıyor.

AKP hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Kayaalp’in ırkçı söylemlerin sahip çıktı. Kayaalp'e ‘moral desteği’ veren Bozdağ , Twitter hesabından güreşçi için, “Rıza Kayaalp; Akdeniz Oyunları, Avrupa ve dünya Şampiyonu'dur. Başarılarıyla milletimizin, ülkemizin gururu olmuştur. Başarıyı takdir ettik. Yeteneği ve gücüyle ülkemize şampiyonluklar kazandırmış, kazandıracak Rıza Kayaalp'i takdir etmek haksızlık değil hakkın teslimidir.”

Kazandırdığı madalyalarla ırkçı hakaretleri gizlemeye çalışan Bozdağ Kayaalp’i savunduğunu göstermiş oldu.