“İhraç edilenler işe iade edilsin”

SES Ankara Şubesi OHAL’in sürdürüldüğüne dikkat çekerek, KHK'larla ihraç edilenlerin işe iade edilmesini istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Eylül 2022
  • 23:50

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi, OHAL KHK’sı ile görevinden ihraç edilen, 8 ve 9’uncu dönem SES Ankara Şubesi Eşbaşkanı Rona Temelli’nin görevine iade edilmesi istedi.

Eğitim Sen 5 No’lu Şubesi önünde yapılan açıklamada “OHAL uygulamaları son bulsun, Rona Temelli görevine iade edilsin!” yazılı pankart açıldı. Açıklamada, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek!” sloganı atıldı.

SES Ankara Şubesi Eşbaşkanı Nazan Karacabey’in okuduğu açıklamada şunlar ifade edildi:

“Mart 2019 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve YÖK’e bağlı Üniversite Hastanelerinde ihraçlar sıkça devam etmiştir. Bu kapsamda OHAL’in resmi olarak kaldırıldığı günden bugüne 31 sendika üyemiz daha ihraç edilmiştir. Bu 31 arkadaşımızın 5’i işlerine iade edilirken, 26 arkadaşımızın itiraz süreci devam etmektedir. Pandemi dönemi sonrası sendikamızın yürütmüş olduğu sağlık hakkı mücadelesi ve hükümetin pandemiyi yönetememe eleştirisi ve eylemleri nedeniyle sendikamıza baskılar artarak devam etmiştir. Sendikamıza yönelik kumpas davaları, eski dönem ve yeni dönem yöneticilerimizin 35’inci madde kapsamında ihraçlarında kullanılmıştır”

Rona Temelli’nin 17 Kasım 2020 tarihinde açığa alındığını, 28 Temmuz 2022 tarihinde sendikanın aldığı kararlar doğrultusunda eyleme katıldığı gerekçesiyle de soruşturma açılarak ihraç edildiğini anımsatan Karacabey şunları söyledi:

“Yöneticilerimiz hakkında iddia edilen suçlamalar sendikal mücadele kapsamındaki eylem ve etkinlikler olup burada cezalandırmak istenen sendikal mücadelemizdir. Bu nedenle sendikal faaliyet kapsamlarında eylem ve etkinlikler gerçekleştiren geçici 35’inci madde ile ihraç edilen önceki dönem şube eşbaşkanımız Rona Temelli ve ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın işlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu kamu emekçileri olarak bu hukuksuzluklar karşısında boyun eğmeyeceğimizi, emekten ve demokrasiden yana bir Türkiye yaratıncaya kadar mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha tekrarlıyoruz”