Hekimlerden Muğla ve Antalya’da eylem

Muğla Tabip Odası ve Antalya Tabip Odası "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" diyerek eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Eylül 2020
  • 18:40

Türk Tabipleri Birliği “Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, Tükeniyoruz!” kampanyası dahilinde illerde eylemlerine devam ediyor.  Muğla Tabip Odası Muğla’da, Antalya Tabip Odası Antalya’da “yaşatmak için yaşamalıyız” dedi.

Muğla Tabip Odası (MTO) Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi.

 "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" şiarı ile buluşan MTO üyeleri yaptıkları basın açıklamasında şunları ifade etti:

"Sadece hekimler ve sağlık çalışanları değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla dahi her gün 50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan Covid-19’dan hayatını kaybediyor. Covid-19 Salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz. Covid-19 salgın sürecinin bugüne kadar ki yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz."

Ayrıca yapılan açıklamada 8 günde 8 hekimin yaşamanı yitirdiği belirtilirken, Sağlık Bakanlığının başta TTB gibi meslek kuruluşlarının da sürece dahil edilmesine vurgu yapıldı. Ayrıca salgın kapsamında hekimlerin çalışma sürelerinin düşürülmesi, yeterli kişisel koruyucu ekipman sağlanması, maddi ve manevi olarak desteklenmesi istendi.

Antalya’da Attalos Meydanı’na yürüyüş

Antalya’da ise bir araya gelen sağlık emekçileri ellerinde dövizler ile üç farklı güzergahtan Antalya Attalos meydanına yürüdüler. Meydanda buluşan hekimler, "Yönetemiyorusunuz, tükeniyoruz" basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Antalya Tabip Odası başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin yaptığı konuşmada, salgının yönetilemediğine, koronavirüs kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekti. Ardında Tabip Odası Genel sekreteri Dr. Gülsün Gülay Yılmaz #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz başlıklı basın açıklamasını okudu. Açıklama ile taleplerini sıralayan hekimler şunları sıralayarak şunları ifade ettiler:

“Bir hafta boyunca “siyah kurdele” veya ‘siyah rozet’ takarak çalışacak olan doktorlar, 17 Eylül Perşembe günü saat: 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirilen hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacaklar. Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri de Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki saygı duruşu etkinliğine katılacaklar."