HDP’den Yüksekdağ’ın duruşmasına çağrı

HDP, tutuklu bulunan eski eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın yarın görülecek duruşmasına çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Temmuz 2017
  • 16:48

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Figen Yüksekdağ’ın yarın görülecek olan duruşmasına çağrı için HDP Meclis Kadın Grubu mecliste basın açıklaması yaparken Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Hapishanesi önünde açıklama yapmak isteyen HDP heyeti jandarma engeli ile karşılaştı.

HDP heyetine jandarma engeli

HDP, bugün eski eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Hapishanesi önünde açıklama yaparak “Adalet Yürüyüşü”ne katılacaktı. Ancak HDP’nin Kandıra Hapishanesi önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmedi.

Kandıra F Tipi Hapishanesi önünde basın açıklaması düzenlemek isteyen HDP milletvekilleri ve yöneticilerinden oluşan heyete, jandarma tarafından izin verilmezken HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Kandıra Yolu üzerinde bulunan Miniköşk Dinlenme Tesisi önünde durumu protesto eden kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yolda polis tarafından durdurulduklarını ve kendilerine herhangi bir açıklamanın yapılmadığı bilgisini veren Kemalbay, “Parlamentonun üçüncü partisi olan HDP heyeti çok basit bir demokratik hakkı bile kullanmak için yola çıktı ve yolları devlet güçleri tarafından kesilmiş durumda. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

“Türkiye’nin bugün içinde olduğu karanlığı, nasıl bir sivil bir darbe koşulu ile karşı karşıya olduğumuzu, demokratik siyasetin keyfi bir biçimde engellendiğini, OHAL adı altındaki yasaların nasıl demokratik mücadelenin engeli için kullanıldığını burada hep beraber görüyoruz” diyerek engellemeye tepki gösteren Kemalbay, “Yüksekdağ Türkiye halklarının onurlu bir siyasetçisidir. Yüksekdağ’ın duruşmasına bütün halkı özellikle kadınları davet ediyoruz. Bundan sonra da bu yürüyüşümüz durdurulamayacak" diyerek duruşmaya çağrı yaptı.

Mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Kemalbay, “Bundan sonra da bu yürüyüşümüz durdurulamayacak. Dimdik ayakta mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Açıklamanın ardından heyet “adalet yürüyüşü”ne katılmak için yola çıktı.

HDP Meclis Kadın Grubu’ndan açıklama

242 gün sonra ilk kez Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak olan Yüksekdağ için bir açıklamada HDP Meclis Kadın Grubu’ndan geldi. Mecliste yapılan basın toplantısında açıklamayı kadın milletvekilleri adına HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu yaptı. İktidara “Yüksekdağ’ın yargılanmasına neden olan sözleri, yaptığı demokrasi ve barış çağrısı sizi neden bu kadar korkutuyor?” sorusunu yönelten Kerestecioğlu, Yüksekdağ hakkında yürütülen siyasi linç kampanyasına karşı adalet isteyen herkesi ve tüm kadın örgütlerini 4 Temmuz’da Ankara’da görülecek olan duruşmaya çağırdı.