Hacıbektaş’ta BDSP etkinliği

Hacı Bektaş Veli anma törenleri ikinci gününü geride bırakırken dün akşam sınıf devrimcileri gerçekleştirdikleri etkinlikle işçi ve emekçilere örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Ağustos 2013
  • 07:43

Saat 17.00’de Hacı Bektaş Veli Türbesi karşısında yer alan meydanda Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin başında haziranda başlayan büyük halk hareketi selamlandı. Mamak İşçi Kültürevi Müzik Grubu halk türküleri ve devrimci marşları söyledi.

Etkinlikte konuşan BDSP temsilcisi Taksim Direnişi'ni selamladı. İşçi ve emekçilere yönelik ekonomik sosyal yıkım programları uygulayan günümüzün Hızır paşalarının işçi ve emekçilerin sefaletini derinleştirdiğini belirtti.

Emperyalist savaşa karşı mücadele çağrısında bulunan BDSP temsilcisi örgütlü mücadeleye vurgu yaparak şunları söyledi: “AKP iktidarı Suriye’ye yönelik saldırganlığını sürdürüyor. Türkiye’yi Suriye’ye yönelik emperyalist savaşın ön cephesi olması için çabalıyor. Dinci partinin şefi Recep Tayyip Erdoğan dün kardeşim dediği Beşar Esed’i bugün düşman ilan ediyor ABD’li haydutların savaş programına karşı tek gerçek alternatif, sınıfın devrimci partisinin sosyalizm programıdır.

BDSP sözcüsü Alevilere yönelik saldırıları dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: “AKP iktidarı sözcüleri 'Madımak katillerine zamanaşımı' ve 'Madımak anmasını yasaklama' icraatları ile, Sürgü’de yaşanan katliam girişimine gösterdiği hoşgörüyle, 'Alevilik açılımı' adı altında Alevilik inancını yasaklama tutumuyla Alevilere yönelik düşmanlıklarını kanıtladılar. Hızır paşalar bu tutumlarıyla Alevilere yönelik saldırıların artışında önemli rol oynadılar. Dün Hızır Paşa'ların söylemlerinden cesaret alarak Maraş, Çorum, Sivas başta olmak üzere Alevilere yönelik saldırı ve katliamlarda sınır tanımadılar. Bugün yine dinci partinin iktidarından güç alarak katliam provalarına girişiyorlar.

BDSP sözcüsü konuşmasının son bölümünde BDSP'nin gericiliğe karşı yükselltiği ilkelere vurgu yaptı. Temsilci konuşmasını şöyle bitirdi: “Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, din ve devlet işlerinin tam olarak ayrılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dağıtılması, devletin dinsel kurumlara yaptığı her türden yardıma son vermesi, gericilik yuvası tarikat ve cemaatlerin dağıtılması, mezhepsel ayrıcalıkların ve baskılara son verilmesi, özelde Sivas Katliamı'nın, genelde tüm katliamların kaynağı sermaye iktidarından hesap sorulması için işçilerin birliği, halkların kardeşliği çağrısını yükseltiyor. Gün bu çağrıya kulak vermek, kurtuluşun tek başına olmayacağı bilinciyle mücadele bayrağını yükseltme günüdür.

Etkinlik boyunca sloganlar haykırıldı. Etkinlikte “Direne direne kazanacağız!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Sivas’ın hesabı sorulacak!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Her yer Taksim, her yer direniş!” sloganları sık sık atıldı. Törenlere gelen emekçilerin ilgi gösterdiği etkinlik atılan sloganların ardından bitirildi.

Kızıl Bayrak / Kayseri