Güzeltepe'de Çorum Katliamı protesto edildi

Güzeltepeli emekçiler yaptığı eylemle Çorum Katliamı'nı unutmadığını ve unutmayacağını haykırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Temmuz 2013
  • 23:08

Güzeltepeli emekçiler, Çiğli Güzeltepe Uğur Mumcu Parkı'nda, Çorum Katliamı'nın hesabını sormak amacıyla bir araya geldiler. Katliamın sorumlularından hesap sormak amacıyla bir araya gelen emekçiler “Çorum Katliamı'nın sorumluları yargılanmalıdır! Katiller halka hesap verecek! “ pankartı arkasında bir araya gelerek Çiğli Belediyesi önüne kadar yürüdüler. Yaptıkları yürüyüşle Çorum Katliamı'nı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını bir kez daha haykırdılar.

Uğur Mumcu Parkı'nda başlayan eylemde, Maltepe-Evka 2 kavşağında Çanakkale yolu tek taraflı olarak trafiğe kapatılarak sloganlar, alkışlar ve ıslıklarla yürüşe geçildi. Yürüyüş boyunca Güzeltepe halkı “Çorum’u unutma, unutturma!”, “Katiller halka hesap verecek!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!” sloganlarını gür bir şekilde haykırdı.

Yine Taksim Gezi Parkı'yla başlayan direniş de selamlanarak “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” , “Kavga bitmedi, daha yeni başlıyor!”, “Her yer Taksim, her yer direniş!”, “Sokakların ateşi, sarayları yakacak!”, “İsyan, devrim, özgürlük!”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Güzeltepe uyuma onuruna sahip çık!” sloganları atıldı. Çorum Katliamı'nı anma yürüyüşünde devrimci tutsaklara da sahip çıkılarak, sokaklardan tutsaklara destek sunuldu. Sık sık “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük!”, “Gezi tutsakları onurumuzdur!” sloganları haykırılarak Çiğli Belediyesi önünde yürüyüş bitirildi.

Burada Güzeltepe halkından bir kadın emekçi basın açıklamasını okudu. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “1980 yılında bu ülke tarihine yeni bir katliam eklendi. 33 yıl önce bu ülkede, Çorum’ da 57 can insanlığın kabul edemeyeceği bir biçimde katledildi. Çorum Katliamı, ülke genelinde işlenen siyasal cinayetlerden, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Gazi katliamlarından soyutlanarak , sadece sağ-sol grupların çatışması gibi değerlendirilemez. Çorum Katliamı da diğer katliamlar gibi emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin ortak planıdır. Bilinsin ki bu zihniyet er geç gerçekleştirdiği katliamlarla yüzleşerek hesabını halka gerektiği ve hak ettiği ölçüde verecektir.”

Açıklamanın ardından sözü Çiğli İKSE Derneği üyesi alarak, gözaltı terörünü kınayan ve hesap soran açıklamasını okuyarak yarın sabah Bayraklı Adliyesi önünde olma çağrısı yaptı.

Kızıl Bayrak / İzmir

İLİŞKİLİ HABERLER