Gözaltı terörü protesto edildi

Mersin merkezli gözaltı terörü Mersin ve Adana’da protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mayıs 2023
  • 14:00

Mersin merkezli gözaltı terörü Mersin ve Adana’da protesto edildi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütleri, “sosyal medya paylaşımları” gerekçesiyle en az 24 kişinin gözaltına alınmasını yaptıkları açıklamayla protesto etti. 

Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada “Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz!” pankartını açıldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, iktidarın her seçim sürecinde Kürtlere saldırmayı alışkanlık haline getirdiğini söyledi. AKP iktidarının 22 yıllık karnesinin siyasi operasyonlarla dolu olduğunu ifade eden Kuş şunları ifade etti:

“İktidarın özgüveni çöktü, geleceği belirleme konusunda hazırladığı planlar bozuldu. Bunu başaran güç biziz, parti fikriyatımızdır. Partimizin toplumsal ve siyasal mücadelesidir. O nedenle saldırılar artıyor, her geçen gün daha fazla saldırıya maruz kalıyoruz. Çünkü otoriter, tekçi, sömürücü, talancı rejimin kalıcı hale getirilmesinin önündeki en büyük engel biziz.”

Partilerine yönelik bunca baskıya rağmen siyaset yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Kuş, partilerinin halklara umut olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Gerçekleşen hukuksuz gözaltılara karşı cevabımız çok açıktır: Mücadelemizi göz altılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz. Bu savaş politikalarıyla bizi yıldıramazsınız. Biz Demokratik Cumhuriyet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasal hedeflerimizi gerçekleştirmek ve tek adam rejimine son vermek için mücadelemize en güçlü şekilde devam edeceğiz.”

Adana’da gençlerden yürüyüş

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana Gençlik Meclisi gözaltıları yürüyüşle protesto etti. Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde bir araya gelen gençler ara sokaklarda yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık "Direne direne kazanacağız!" sloganları atıldı.

Gözaltılara tepki gösteren konuşmalarda “Devleti kendi çıkarları doğrultusunda kullanan faşist blok, gözaltılarla Kürtleri yıldıracaklarını sanıyorlar. Ama bunlar nafile çabalardır” denildi.