Gözaltı terörü devam ediyor

İzmir’de İbrahim Kaypakkaya anmasına katılan gençler gözaltına alındı. Öte yandan, pek çok ilde yapılan ev baskınlarıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mayıs 2023
  • 21:00

Antep, Mardin’in merkez Artuklu ve Dargeçit ilçeleri, Manisa, Şırnak İdil ve İzmir’de çok sayıda kişi yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. İzmir’de ise İbrahim Kaypakkaya anmasına katılan gençler sabah yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Yeni Demokrat Gençlik sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla gözaltı terörünü duyurdu:

“Bu sabah İzmir'de operasyon düzenlenerek okurlarımız polis zoruyla ifadeye götürüldü.

1 Mayıs’ta Partizan ve YDG flamalarının taşınması, 18 Mayıs #İbrahimKaypakkaya'nın anıldığı eyleme katılmaları gerekçe gösterilerek soruşturma açıldığı öğrenildi.”

Öte yandan, Yeşil Sol Parti’nin 14 Mayıs seçimleri öncesinde seçim irtibat bürosu açılışlarına katılan 12 müzisyen gözaltına alındı.

Müzisyenlerin “örgüt propagandası” yaptığı iddia ediliyor.

Birçok kentte ev baskınları yapıldı

Mardin Artuklu’da yapılan ev baskınında aynı evden Ramazan, Agit ve Heja Kalkan isimli 3 kardeş ile Hividar ve Berivan Taş isimli iki kardeş ile Fırat Akar ile Rojhat Altaş gözaltına alındı. Gözaltı saldırısının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Gençlik Meclisi'nin kongresine ilişkin başlatılan bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

Dargeçit’te ise Merve Oğuz ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltı saldırısının Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturmadan kaynaklı olduğu belirtildi.

Mardin’de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Şube Başkanı Rahmi Güneş ile ailesinin evine baskın düzenlendi. Baskında Rahmi Güneş, eşi Şükran Güneş, kardeşi Ali Güneş, Ali Güneş'in çocukları Dilbirin ve İsmail Güneş gözaltına alındı.

Dargeçit’te sabah gözaltına alınan Merve Oğuz, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Şırnak İdil’de yapılan ev baskınlarında ise Civan Karaviş, Ümit Geçgel, Yusuf Kargol, Murat Kavçin, Emrullah Kavçin ve Rojhat Pişkin gözaltına alındı.

Manisa'da yapılan ev baskınlarında Yeşil Sol Parti üye ve yöneticileri gözaltına alındı.

25 Nisan’da Diyarbakır merkezli başlatılan soruşturma kapsamında Antep’te 4 kişinin evine baskın düzenlendi. Yeşil Sol Parti Dîlok Gençlik Meclisi üyesi Abdurrahman Elmas’ın yanı sıra Cengiz Uslu, Murat Basut ve Bayram Ayhan gözaltına alındı.

Batman’da yapılan ev baskınlarında ise Adnan Vural, Vedat Özer ve Mazlum İtmez gözaltına alındı.