Gar Katliamı dava duruşması görüldü

Ankara Gar Katliamı davasında dinlenen “IŞİD’in Türkiye emiri” Kasım Güler, “MİT’te 80 gün kaldım. Her şeyi kabul ettim” dedi ama itiraflara rağmen adım atılmadı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Temmuz 2022
  • 22:45

Ankara’da 10 Ekim Gar Katliamı davasının 16 firari sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada ilk olarak, IŞİD’in “Türkiye emiri” olduğu söylenilen Kasım Güler dinlendi. Güler, tutuklu bulunduğu Sincan Hapishanesi’nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Güler, 16 sanıktan İlhami Bali’yi, Ahmet Güneş’i Türkiye’den tanıdığını söyledi. Güler, “Kırmızı bültenle arandığım dönemde MİT beni operasyonla aldı. MİT’te 80 gün kaldım. Her şeyi kabul ettim” dedi.

Mahkemede daha sonra tanık Gökhan Karademir dinlendi. Avukat Murat Kemal Gündüz etkin pişmanlıktan yararlanan IŞİD’li tanığın yalan söylediğini belirtti.

Dava avukatları duruşmalarda adaletin sağlanması bir yana kendilerine dosyalardaki bilgilerin bile verilmediğini söylediler.

Davada yargılanan tek sanık Erman Ekici ise hakkındaki tüm iddiaları reddetti.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 16 firari sanık hakkında yakalama kararının devam etmesine, Kasım Güler’in bir sonraki celsede tanık olarak hazır edilmesine, Yunus Durmaz’ın telefon hattına ilişkin Antep 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden tape kayıtlarının mahkemeye gönderilmesine dönük müzekkere yazılmasına, Nusret Yılmaz’ın eşi Gülseren Yılmaz’ın tanık olarak dinlenmesi talebinin reddine, Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ümit Özdağ’ın dinlenmesi taleplerinin reddine karar vererek bir sonraki duruşmayı 6 Ekim tarihine erteledi.

Duruşma sonrası ailelerden açıklama

Duruşma sonrası aileler ve avukatlar adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kitle sık sık “10 Ekim’i unutma unutturma!”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek!” sloganlarını attı. Sloganlar üzerine polis ailelere “şov yapıyorsunuz” diye provokatif ithamlarda bulundu.

Yapılan açıklamada adalete mutlaka erişileceği vurgusu yapıldı.