Eren Keskin’in yargılandığı dava ertelendi

Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptığı süreçle ilgili hakkında 30 dava açılan Eren Keskin, bugün görülen ve 9 Temmuz’a ertelenen dava duruşmasında “yurtdışına gitmeyeceğini” tekrarladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Mayıs 2018
  • 13:15

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği yaptığı süreç üzerine hakkında 30 ayrı dava açılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin bir davadan daha bugün yargılandı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hüseyin Aykol, Reyhan Çapan, Filiz Koçali, Ayşe Berktay, avukatlar Ayşe Batumlu ve Nuray Özdoğan, Eren Keskin ve başka bir davadan tutuklu bulunan Celalettin Can ve Reyhan Hacıoğlu yargılandı. Duruşmaya sadece Eren Keskin ve avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak sözü alan Avukat Özcan Kılıç, “Zaten başka bir mahkemede benzer bir yargılama sürüyor. Bu iki dosyanın birleştirilmesini istiyoruz ve davanın 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerekir. Ayrıca Hüseyin Aykol Ankara’da yaşamaktadır. İstanbul’da çıkan haberlerden sorumlu değildir. Hüseyin Aykol ve Reyhan Çapan için ayrıca savunma yapacağız” dedi.  

Eren Keskin ise duruşmada şunları söyledi: “Ben insan hakları savunucusuyum 30 yıldır. İnsan Hakları Derneği’nin genel başkanlığını yapıyorum. Yıllarca ifade özgürlüğünü savundum ve savunmaya devam edeceğim. Özgür Gündem gazetesi defalarca kapatılan, çalışanları suikasta kurban giden bir gazete olduğundan 2013 yılında genel yayın yönetmeni olarak ismimim yazılmasını istedim. Bugün öğrendim ki 30 iddianame üzerinden savunma yapmam isteniyormuş. 12 yıl hapis cezam var, 450 bin lira para cezası almış durumdayım. Bu akıl almaz bir şey. Ben yurt dışına da gitmeyeceğim. Bu yasaların mutlaka değişmesi gerekiyor. Süre istiyorum” dedi.

Mahkeme kararında süre istenmesi yönündeki talepleri kabul etti. Eren Keskin’in avukatlarının dosyaların birleştirilmesi yönündeki talepleri reddedildi. Bir sonraki duruşma 9 Temmuz’a erteledi.