“Eren Keskin yalnız değildir!”

Av. Eren Keskin’e Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı için verilen hapis cezasına karşı İHD İstanbul Şubesi’nde destek toplantısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Nisan 2018
  • 13:18

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmenliği yapan Av. Eren Keskin’e açılan 143 davadan sadece birinden 7,5 yıl hapis cezası verilmişti. Eren Keskin’e destek amacıyla bugün İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı yapıldı.  

“Eren Keskin’in yanındayız! / İHD İstanbul Şubesi” ve “Eren Keskin trans varoluşun öznesidir! Varoluşa kelepçe vurulamaz! / İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği- Eylül Cansın Trans Evi” yazılı ozalitlerin açıldığı toplantı saat 13.00’te başladı.

“Ben insan hakları savunucusuyum”

Toplantıda ilk sözü Eren Keskin’in avukatı Özcan Kılıç aldı. Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliği yaptığı süreçte gazetede çıkan yazılardan ve kendi yazılarından kaynaklı “terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle Keskin’e sayısız dava açıldığını belirten Kılıç, “Eren Keskin’e dolaylı olarak buradan git denmeye çalışılıyor” dedi. Kılıç ayrıca, Eren Keskin’in İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması olduğunu duyurarak, duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Kılıç’ın ardından Eren Keskin’in ilk sözü “Ben bir insan hakları savunucusuyum” oldu. Burhan Karadeniz, Musa Anter, Ferhat Tepe’ye kendini gönül borçlu hissettiği için gazetenin genel yayın yönetmeni olduğunu vurgulayan Keskin “Benim inanmadığım barış sürecinde hiç dava açılmadı. Sonrasında ise 143 dava açıldı” dedi. Bu kadar çok cezayı asliye hukuk mahkemesinin vermesini anlamlandıramadığını vurgulayan Keskin, “Türkiye imza attığı uluslararası sözleşmelere uymuyor” diyerek buna hiçbir ülkenin de ses çıkarmadığını ifade etti. Yurtdışına gitmeyeceğini de kesin bir dille sözlerine ekledi.

“Eren Keskin halklara borcu olduğunu hissettiği için kimseyi yalnız bırakmadı” diyen Akın Birdal devamında şunları söyledi: “Biz de Eren Keskin’e borçluyuz ve onu yalnız bırakmayacağız. Eren Keskin’e yönelik saldırı hepimizedir. Susmamız için saldırıyorlar, ama susmayacağız.”

“Eren Keskin’in sürmeleriyiz”

Eren Keskin’e destek konuşması yapan eski bir müvekkili, ironik bir şekilde “Eren Keskin’in sürmeleriyiz” diyerek desteğini açıkladı. Eski müvekkillerinin yanı sıra Ümit Efe, Nur Sürer, Erdoğan Aydın, Kıvılcım Arat, Eylem Aktaş da destek konuşmaları yaptılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul