Dört kentte 1 Mayıs çağrıları

1 Mayıs çağrıları sürüyor. Sınıf devrimcileri çok yönlü faaliyetler ile işçileri ve emekçileri Küçükçekmece’de Esenyurt'ta, Gebze’de, Ankara’da ve İzmir’de 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Nisan 2021
  • 08:00

Keyfi engeller ve pandemi önlemleri gerekçe gösterilerek yasaklanmaya çalışılan 1 Mayıs faaliyetleri sürüyor. Sınıf devrimcileri işçileri ve emekçileri Küçükçekmece’de, Gebze’de, Ankara’da ve İzmir’de 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Küçükçekmece’de 1 Mayıs faaliyeti

2021 yılı 1 Mayısına sayılı günler kaldı. AKP iktidarı 1 Mayısı keyfi bir şekilde yasaklıyor. Koronavirüs salgını ülkede her geçen gün artıyor ve ölüm sayıları artıyor. İktidar koronavirüs önlemi adı altında “Tam kapanmaya geçiyoruz” diyerek işçi ve emekçilere yeni yalanlarını anlatıyor. 17 günlük kapanma sürecinde işçi ve emekçiler patronların karı uğruna çalışmaya devam edecekler.

Sınıf devrimcileri “İnsanca yaşamak ve çalışmak için 1 Mayıs'ta alanlarda meydanlarda olmalıyız. Haklarımız ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütmeliyiz” çağrılarını sürdürüyor. Yenibosna'da KOM fabrikasına “Krizin ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs'a” şiarlı bildirilerinin dağıtımı yapıldı. Ayrıca Sefaköy Merkez ve Metrobüs duraklarına “Emeğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'ta alanlara!” ve “Ücretsiz izin yasaklansın! KOD-29 yasaklansın! 1 Mayıs'ta alanlara” şiarlı 1 Mayıs Platformu’nun pankartları asıldı.

Esenyurt’ta devrimci faaliyet

Sınıf devrimcileri Esenyurt ve Avcılar bölgesinde yaygın şekilde 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Esenyurt’da belli noktalara 1 Mayıs pankartları asıldı ve stickerlar yapıldı. Mahallelerde bildiri dağıtımı gerçekleştiren sınıf devrimcileri 1 Mayıs’ta yasakları ve engelleri aşma çağrısı yaptı.

Gebze’de 1 Mayıs çağrısı sürüyor

1 Mayıs’a günler kala sınıf devrimcileri birlik ve mücadele çağrılarını yoğunlaştırıyor. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun “Krizin ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarlı broşürleri servis noktalarında işçilere ve emekçi mahallerinde işçilere ulaştırıldı.

Gebze ve Çayırova’da duraklara, merkezi noktalara ve mahallelere yapılan sticker ve afişlerle  1 Mayıs çağrısı yaygınlaştırıldı. Ayrıca merkezi noktalara BDSP’nin “Krizin ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” ve “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm!” yazılı pankartları asıldı.

Petrokimya İşçileri Birliği Bülteni, fabrikalara ulaştırılarak 1 Mayıs ve talepleri yükseltme çağrısı yapıldı.

1 Mayıs Platformu’nun “Emeğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ta alanlara!” yazılı pankartını Gebze Tatlıkuyu köprüsüne ve ana güzergahlara asıldı.

Ankara’da 1 Mayıs faaliyetleri

Sınıf devrimcileri Ankara’da 1 Mayıs çalışmalarına devam ediyor. Ankara İşçi Meclisi’nin “Kriz, salgın, baskı ve sömürü düzenine son ver! Yaşamak için örgütlen!” ve “1 Mayıs yasaklanamaz” şiarlı ozalit, afiş, sticker ve ozalitleri Mamak, Dikmen, Kızılay ve Balgat’ta yapıldı.

Yine aynı semtlerde BDSP’nin “Özgürlük ve sosyalizm İçin 1 Mayıs’a” ve “Haklarımız ve geleceğimiz İçin 1 Mayıs’a” şiarlı stickerları ve İEKK’nin direnişçi işçilerle dayanışmayı büyütme çağrısı için hazırladığı duvar gazeteleri ve 1 Mayıs ozalitleri asıldı.

İzmir’de 1 Mayıs çağrıları

Sınıf devrimcileri Buca’da Çamlıkule ve Kuru çeşme’de “Özgürlük ve sosyalizm için 1 Mayıs’a, Kriz ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarlı BDSP stickerları yaygın olarak yapıldı.

“Krizin ve pandeminin faturasına karşı! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” çağrı yapan BDSP bildirileri ile emekçilere ulaştırıldı.

“Kriz, pandemi, sömürü, baskı, zorbalık... Bıçak kemikte! 1 Mayıs’a” şiarlı Ege İşçi Birliği afişleri Çiğli Merkez’de yapılırken, Ege İşçi Birliği bülteni sabah işe giden işçilere Çiğli Belediyesi önünde ve Aliağa İzban çıkışında ulaştırıdı.

İzmir 1 Mayıs İnisiyatifi çağrılarını sürdürüyor

İleri devrimci kurumlar bir araya gelerek 1 Mayıs’ı anlam ve önemine göre örgütlemek için İzmir 1 Mayıs İnisiyatifi’ni kurdu. “1 Mayıs yasaklanamaz” diyerek yan yana gelen ileri devrimci kurumlar Karşıyaka’da yaptıkları basın açıklamasından sonra Konak vapur iskelesi karşısında da “1 Mayıs yasaklanamaz 1 Mayıs’ta meydanlara” çağrısı yapıldı. “Taleplerimiz için 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız” denilen bildiri dağıtımı sırasında polislerin terörize etme girişimi de boşa düşürüldü.

Kızıl Bayrak /  İstanbul, Gebze, Ankara, İzmir