DGD: Alçakça yalanları boşa çıkaracağız

Tetikçi medya geçtiğimiz günlerde Ankara’daki Alevi kurumlara yapılan saldırıya ilişkin Devrimci Gençlik Dernekleri’ni hedef gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Ağustos 2022
  • 20:55

Yandaş medya Ankara’daki Alevi kurumlara yapılan saldırıya ilişkin Devrimci Gençlik Dernekleri’ni hedef gösterdi. DGD yaptığı açıklama ile “Alçakça yalanları boşa çıkaracağız” dedi.

Ankara’da geçtiğimiz günlerde Alevi kurumlara dönük saldırılar gerçekleştirilmişti. 1 Ağustos akşamından itibaren bu saldırılar bahane edilerek İçişleri Bakanlığı, AKP’li hesaplar ve tetikçi AKP medyası tarafından Devrimci Gençlik Dernekleri hedef gösterildi.

Devrimci Gençlik Dernekleri ise şunları dedi:

“AKP medyasının yazdığı hikâye baştan aşağı yalandır, tutarsızlıklarla doludur ve ‘saldırgan’ olduğu iddia edilen bahse konu şahısların da derneğimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır”

Soylu açıklaması sonrasında A Haber ve Yeni Şafak’ta saldırının Devrimci Gençlik Dernekleri’yle bağlantılı olduğunu iddia eden haberler yapıldı.

Devrimci Gençlik Dernekleri konuya dair yaptığı açıklamada şunları vurguladı:

“Halka karşı işlenen suçları devrimcilerin üzerine atmak bir devlet geleneğidir. Devrimci Gençlik Dernekleri’ni bütün ülke tanımaktadır. Biz Alevilere yeni bir Maraş Katliamı yaşatmaya çalışanlar karşısında Çorum barikatlarında direnenlerin yoldaşlarıyız. Biz eşitlik ve özgürlük için her bedeli göze alıp mücadele eden, emekçileri dinleri, dilleri ve kimliklerini kullanarak birbirlerine düşman edenlere karşı birleşmeye çağıran devrimcileriz. Bizim tarihimiz tertemizdir, hedef gösterenlerin tarihi ise kan kokmaktadır. Sivas Katliamı’nın faillerini milletvekilliğiyle ödüllendiren, Alevi katillerinin avukatlarını bakan yapan bir iktidarın bu kez Ankara’da suçüstü yakalanıp hedef şaşırtmaya çalışması bu açıdan bizleri şaşırtmamıştır. Yalanlarla ve komplolarla ilk kez karşı karşıya kalmıyoruz. Bizlere bu yalanları atanlarla bir mücadelenin içindeyiz; bu mücadelenin adı sınıf mücadelesidir. Üretilen yalanlara bakıldığı zaman görülecektir ki bu mücadelede sadece güçlerimiz değil değerlerimiz de karşı karşıya gelmektedir. Halkımıza güveniyor, mücadelemize inanıyoruz. Faşist rejimin provokasyonlarını ve yalanlarını boşa çıkaracak; yalanların gerçekler karşısında galip gelmesine engel olacağız.”