Cudi'de yaralıların alınmasına izin verilmiyor

4 kişinin yaşamını yitirdiği Şırnak'ın Cudi mahallesinde bir binanın bodrumunda bekleyen 25 yaralının ambulans tarafından alınması Şırnak valisi tarafından engellenmeye devam ediliyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Ocak 2016
  • 11:04

ANF'de yer alan haberde, belediye ambulansının mahalleye girmesine izin verilmediği belirtiliyor. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, durumu ağır olan yaralıların ateş altında yürüyerek ambulansa ulaşması gerektiğini belirterek adeta yarıların ölüm fermanını verdiği ifade ediliyor.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile Ankara’da HDP’lilerin yaptığı görüşmenin ardından HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız yaralıların alınması için Şırnak Valisi Su ile görüştü.


Sarıyıldız: insanlığımızı sorgular hale geldik

Vali Su, durumu ağır olan yaralıların ateş altında yürüyerek ambulansa kendi çabaları ile ulaşmalarını söyledi. Durum hakkında konuşan Sarıyıldız, şunları ifade etti: “Zaten Vali’nin emrindeki kolluk kuvvetlerinin saldırıları nedeniyle yaralıların bulunduğu bina yıkıldı. Belediyenin ambulansının girişine de izin verilmiyor. İçlerinde çok ağır yaralı olan insanlar sokağa çıkıp gelsin deniliyor. Zaten Vali’nin talimatıyla hareket eden kolluk ateş açmazsa bu insanlar ölmez, yaralanmaz” Sarıyıldız, “Eğer akşama kadar o yaralılar oradan alınmazsa ben gideceğim. Beni de vursunlar öldürsünler. İnsanlığımızı sorgular hale geldik” dedi.


Binaya saldırılar devam ediyor

Yaralıların yanında bulunan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ise bodrumunda bulundukları binaya yoğu saldırıların devam ettiğini söyledi. Dün saldırılarda binanın 2 ve 3’üncü katlarının yıkıldığını ve bulundukları bodrumun camlarının da molozlarla kapandığını belirten Tunç, içeride artık nefes dahi alınamadığını söyledi. Su olmadığı için binadaki kazan vb. içinde su bulunan yerlerden su temin etmeye çalıştıklarını bu suyun da yaralılarda ishal vb. yeni hastalıklara yol açtığını söyledi. Pansuman malzemesi olmadığı için dün yastıklardan çıkarttıkları pamuklarla yaralılara pansuman yapmaya çalıştıklarını kaydeden Tunç, dün öğlenden bu yana yaralılara pansuman da yapamadıklarını vurguladı. Tunç yaralılar arasında bulunan ve göğsünden vurulan bir çocuğun sağlık durumunun ise kötüye gittiğine dikkat çekti. Yaralılar arasındaki DBP PM üyesi Mehmet Yavuzer’in müdahale edilemediği için ayaklarının ise kangren olduğunu belirten Tunç, bulundukları alanın yaşanmayacak hale geldiğini ve geçen her saatin yaralıların ölümüne sebep vereceğini söyledi.