Covid-19 geçiren sağlık emekçisine sürgün

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, pandemi sırasında akciğeri hasar gören hemşire Mehmet Ali Aracı’nın görev yeri sigara içilen bir odada imza atmayı reddettiği için değiştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Temmuz 2024
  • 23:30

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Covid-19 pandemisi sırasında akciğeri hasar gören Hemşire Mehmet Ali Aracı’nın görev yeri sigara içilen bir odada imza atmayı reddettiği için değiştirildi.

Aracı yaşadığı süreci şu şekilde aktardı:

“Ben hemşire Mehmet Aracı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapıyorum. Halk sağlığı için Covid19 pandemisinde ilk hastalananlardan biriyim. Yoğun bakımda tedavi gördüm ve akciğerlerim sekel kaldı. Pandeminin sona ermesiyle enfeksiyon riskinin yüksek olduğu yoğun bakıma görevlendirildim. Daha sonra da iş yeri hemşireliğine görevlendirildim. Bu birimin bağlı olduğu başhekim yardımcısı işe giriş-çıkış imzalarımı sürekli sigara içilen odasında atmamda ısrarcı oldu. Sigara içilen ortamlara girmeyeceğimi söylemem üzerine bana tutanak tutuldu. Süreç içerisinde aynı başhekim yardımcısı sistematik ve örgütlü mobbingine devam etti. Son olarak periyodu bitmeden sağlık taramalarının raporunu istedi. Bitmemiş bir işi bitirilmiş gibi göstermek istediğinden itiraz ettim. Uyguladığı psikolojik şiddet ve yıldırma politikası neticesinde kendisiyle tartıştık. Mesnetsiz ve soyut iddialarla açtırmış olduğu soruşturmada kınama cezası verildi. Savunmamda birimimi değiştirmek için bahane üretildiğini, tarafıma mobbing uygulandığını belirttim. Nitekim kınamadan sonra bu soruşturma gerekçesiyle görevden aldılar. Beni dahiliye kliniğine görevlendirdiler. İdare aynı olay nedeniyle iki defa ceza verilemez ilkesini de ihlal ederek hukuk tanımazlığını belgelemiş ve görevi kötüye kullanıp suç işlemekten çekinmemiştir. Sağlık Bakanı sayın Memişoğlu'na seslenmek istiyorum; iş yerimizde sözleşmeli yönetici mobbingine maruz kalıyorum. Burada yaşananları aydınlatmak üzere müfettiş görevlendirilirse yapılan usulsüzlüklerin bilgisini belgeleriyle paylaşmak istiyorum.”