Çağlayan’da adalet nöbeti

Avukatlar Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde “Gezi yargılanamaz” şiarıyla 117. Adalet Nöbeti’ni gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Ekim 2022
  • 20:30

Avukatların Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde her Perşembe gerçekleştirdiği adalet nöbetleri sürüyor. Avukatlar 117. Adalet Nöbeti’ni “Gezi yargılanamaz” şiarıyla gerçekleştirdi.

Adliye içinde buluşan avukatlar ıslık ve alkışlarla yürüyüş yaptı. Gerçekleştirilen basın açıklamasında söz alan Av. Kemal Aytaç Gezi tutsaklarının hiçbir suçu olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Onlar salt siyasi iktidarın Gezi’yi karalamak ve toplumu susturmak için yazmış olduğu senaryo nedeniyle tutuklular. İnfaz bürolarının infaz memurları aracılığıyla bu dostlarımız şu an cezaevinde.”

Aytaç “Bu haksızlıkları, hukuksuzlukları yapanlardan mutlaka hesap sorulacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından söz alan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Hukuk ve demokrasi bizim açımızdan çok önemliydi. Bunlardan birinin olmadı noktada diğerini var edemediğimizi bütün yaşamımız boyunca biliyoruz. Bu davayı yıllardır takip edenler olarak bu davanın hukuka aykırılığını söylemeye devam edeceğiz. Can sadece avukatlık yaptığı için içerde. Biz biliyoruz ki o bizim adımıza yatıyor içerde. Onlar bu ülkenin hukuk tarihine onurlarıyla geçecekler.”

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman şöyle konuştu:

“Tayfun bilimin etiğin söylediklerini savunmaya devam ediyor. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı tarih aydınlık sayfalara yazılacak. İstinaf hakimlerine sesleniyorum. Tarihin hangi sayfalarında olacaksınız karar verin. Karanlık tarafta mı aydınlık tarafta mı?”

Can Atalay’ın Babası Mustafa Atalay ise şunları söyledi:

“Gezi eylemleri 80 ilde yapıldı. Büyük şehirlerde bir şeyler yapıyoruz. Küçük şehirlerde de bir şeyler yapalım. Sansür yasası geliyor. Bizi sosyal medyadan uzaklaştırmaya çalışacaklar. Biz geleneğimize dönelim. Kahvelerde sohbet yapalım. Evlerde ziyaret yapalım alan açalım. Biz birebir çalışmazsak 2023’den sonra geçmiş olsun.”