Bolu’da cinsel saldırı, Küçükçekmece’de zanlıdan itiraf

Bolu’da 4 yaşındaki bir çocuğun cinsel tacize uğradığı ileri sürüldü. İstismar şüphelisi, “delil yetersizliği”nden serbest bırakılırken, hakkındaki bir başka cinsel taciz suçlaması nedeniyle tutuklandı. Öte yandan, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’ndeki cinsel saldırının zanlısı itirafta bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Nisan 2019
  • 08:58

Sermaye düzeninin çürümüşlüğünün aynası olan çocuk istismarı ve cinsel saldırılar artarak sürüyor. İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğu 22 Nisan’da cinsel saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası öfke sokağa akarken, bir başka cinsel saldırının da Bolu’da yaşandığı ortaya çıktı.

Bolu’da 4 yaşındaki çocuğa cinsel taciz

Bolu’da 23 Nisan salı günü, Yumrukaya Köyü’nde bulunan çiftlikte çalışan Sedat K.’nin, yanlarında çalıştığı ailenin çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Sedat K. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Mahkeme “delil yetersizliği” gerekçesiyle Sedat K.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Buna karşın Sedat K., daha önce Sakarya’da cinsel taciz suçundan hakkında yakalama kararı olduğu için tutuklandı.

Küçükçekmece’de cinsel saldırı zanlısından itiraf

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel saldırıyla ilgili 9 kişinin yakalandığı ve 8’inin serbest bırakıldığı duyuruldu. Gözaltında tutulan Pakistanlı 19 yaşındaki M.V.’nin suçunu itiraf ettiği ileri sürüldü. AA’nın haberine göre, önceki gün hastaneden taburcu edilen 5 yaşındaki küçük kızın M.V.’yi teşhis ettiği bildirildi.

23 Nisan’da duyulan cinsel saldırıyı protesto etmek için kitleler sokağa çıkmıştı. İki gün boyunca pek çok eylem yapılırken, 24 Nisan’da Kanarya Mahallesi’ndeki eyleme polis saldırmıştı. İstanbul Valiliği de protestoları hedef aldıklarını duyurduğu bir açıklama yapmıştı.

İlk üç ayda 483 çocuk ‘istismar mağduru’

Öte yandan, ülke genelindeki çocuk istismarında yaşanan artış, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin raporlarıyla ortaya serildi.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’in haberine göre, 2019’un ilk 3 ayında, 83’ü 12 yaşın altında olmak üzere toplam 483 çocuk istismara maruz kaldı. Aile içi şiddet ve akran zorbalığı da dahil olmak üzere 65’i 12 yaşın altında 568 çocuk da şiddete uğradı.