Aydın Bozdoğan'a bağlı Alamut köyü yakınlarında işletilmek istenen JES'e karşı köylüler bilgilendirme toplantısına katıldı. Köyde yapılan bilgilendirme toplantısında yüzlerce köylü tarlalarında jeotermal kuyusu ve işletmesi açılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdiler. Zorlu Holdinge bağlı Zorlu Enerji şirketinin yerleşim yerine yakın, verimli tarlaların üzerine yapmak istediği JES'e karşı "Havama, suyuma, toprağıma dokunma!” pankartlarının asıldığı köy meydanında yapılan toplantıda Aydın Tabip Odası’ndan doktorlar ve hukukçular köylüleri JES'lerin sağlık ve çevresel etkileri konusunda bilgilendirdi.
Evrensel’den Neslihan Perşembe Kulakoğlu’nun haberine göre önceki dönem Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın şunları dedi:
“Vahşi sömürü düzeni dağlarımızı, ovalarımızı mahvediyor” dedi. Metin Aydın, Aydın’da 39 JES’in olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Tüm Avrupa’da jeotermal kaynaklara bağlı üretilen elektiriğin yaklaşık yüzde 30’u tek başına Aydın’da üretiliyor. Bir yere bu kadar JES yapılamaz. JES’ler yaşam alanları, 1. sınıf tarım alanları içinde. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir örnek yok. Aydın, Avrupa’da en fazla incirin, zeytinin üretildiği yer. Bizim bu birinciliğimiz JES’lerle değiştirilmek isteniyor. Bir de çevre dostu diyerek kandırmaya çalışıyorlar. JES’ler çevre dostu değil, çevremize dolayısıyla sağlığımıza zararlı. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, gıdalarımızın yetiştiği tarım alanları yani çevresel faktörler kanser gibi hastalıkların ortaya çıkmasının yüze 95 sebebi.”
Dahiliye Uzmanı ve aynı zamanda Türkiye Komünist Partisi (TKP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Dr. Sibel Yeniocak, insanın sağlıklı olmasının çevre koşullarının da sağlıklı olmasıyla ilintili olduğunu belirterek çevre talanına karşı çözümün emekçilerin kendi iktidarlarını kurmasında oldugunu söyledi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Ali Yeniocak, yaşanan pandemi ve depremler sonrası şimdi de yerleşim yerlerine müdahele edildiğine dikkat çekti.
Önceki Aydın Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Avukat İsmail Türkbay, JES’lere karşı verilen hukuk mücadelesinin önemine dikkat çekerek arkasına siyasi iktidarın desteğini alan bu sermaye gruplarına karşı koyabilmek için tüm yöre halkının birlik olması gerektiğini söyledi. Alamut Köyünden çiftçi Özgün Atilla ise, “Alamut’ta doğamızı, toprağımızı, yeraltı sularımızı, nefesimizi korumak için JES’e hayır diyoruz. Toprağımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. Toplantıya CHP ve Demokrat Parti yöneticileri de katılarak destek verdi.