Antep’te sağlık çalışanlarına saldırı

Antep’te özel bir hastanenin acil servisinde çalışan 3 sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Şubat 2021
  • 20:56

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet örneklerinin bir yenisi Antep’te yaşandı. Özel bir hastanenin acil servisinde çalışan 3 sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Sağlık çalışanları yaralanırken, 5 hasta yakını gözaltına alındı.

Dün gece, evde düşerek başından yaralanan Muzaffer B., oğulları tarafından tedavi için Karataş Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin acil servisine getirildi. Emrah B. ve Hanifi B. babalarına “anında müdahale edilmediği” gerekçesiyle sağlık çalışanları ile tartıştı. Ardından 5 hasta yakını sağlık çalışanlarına saldırdı. 

Saldırıda erkek hemşireler Sinan Şahin, Furkan Aslan ve Abdulkadir Güneş yaralandı. Sağlık çalışanları saldırının ardından darp raporu alırken saldırgan 5 hasta yakını gözaltına alındı.

“Bunca emeğin karşılığı bu olmamalı”

DHA’ya konuşan, saldırıda yaralanan hemşire Sinan Şahin “Hasta geldiğinde acil birimimizde yoğunluk vardı. Biz hastayı müdahale bölümüne aldık ve doktoru bekliyorduk. Doktor ise o sırada durumu daha acil olan bir başka hastaya bakıyordu” ifadelerini kullanarak gecikmenin nedeni anlattı. Devamında ise şunları söyledi: “Bir anda hasta yakınları bağırıp, hakaret ederek bize saldırdılar. Beni ve iki arkadaşımı darp ettiler. Sağlık çalışanlarının bunca emeğinin karşılığının bu olmaması gerekiyor. Sağlık çalışanlarına artık şiddet uygulanmasın."

“Artan şiddet nedeniyle korkuyoruz”

Hastanenin acil birimi doktorlarından Ali Demir ise olayla ilgili şunları anlattı:

“Acil servis doktoruyum. Olay sırasında başka bir hastanın servise yatışıyla ilgili uzman doktorla görüşüyordum. Daha sonra hastaya ve yakınlarına birkaç dakika beklemelerini söylediler. Ben hastaya bakıp müdahale ederken sağlık çalışanı arkadaşlarımıza hakaretler edildi. Biz buna rağmen tedaviye devam ettik. Daha sonra iş tehdit boyutuna geldi ve arbede yapılmaya başlandı. Biz yine tedaviyi bırakmadık. O sırada bir arkadaşımızın dişini kırdılar. Bir arkadaşımızın üzerini parçaladılar. Artık artan sağlıktaki şiddet olayları nedeniyle korku yaşıyoruz.”