Ankara BDSP’den basın toplantısı

Ankara’da BDSP’ye dönük baskı ve saldırılara karşı basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısında “Yoldaşlarımıza ve faaliyetimize dönük sistematik taciz ve saldırılara faaliyetimizi kesintisiz bir şekilde sürdürerek yanıt vereceğiz” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Ekim 2023
  • 14:00

Ankara BDSP son bir yıldır sermaye devletinin artan saldırılarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Saat 13.00’de İHD Ankara Şube'de yapılan açıklamada, BDSP'ye yönelik artan saldırın detaylarına değinilerek şunlar ifade edildi:

Sistematik olarak hayata geçirdikleri saldırılarla sürekli olarak faaliyetimize yönelik engelleme girişimlerinde bulundular. Yeri geldi eylemlerde yoldaşlarımızı özel hedef haline getirdiler, kemiklerini kırdılar, yeri geldi sözde yargı kurumunu da harekete geçirerek yoldaşlarımızı tutsak ettiler. Her defasında ise devrimci iradenin sarsılmaz duvarına çarptılar. Tüm çabalarına rağmen faaliyetimizi kesintisiz bir şekilde sürdürdük, işçi ve emekçileri baskı ve zorbalık düzenine karşı örgütlü mücadeleye çağırmaya devam ettik.

Son bir yıldır ise sistematik bir şekilde yoldaşlarımıza ve faaliyetimize yönelik yeni bir saldırı hesabı içinde olduklarını görüyoruz. Yoldaşlarımızın içinde faaliyet yürüttükleri kurumlara yönelik tacizlerin yanı sıra bu kurumlara gelip giden, faaliyetlerimize ve etkinliklerimize katılan dostlarımız da baskı ve tehditlerle yıldırılmaya çalışılıyor. Hatta yer yer kimi örneklerde gördüğümüz üzere ajanlaştırılmaya çalışılıyor.

Açıklamada BDSP'ye dönük baskı ve saldırıların sonuç üretmeyeceği ve mücadelenin engellenemeyeceği belirtilerek şunlar vurgulandı:

“Ne yaparlarsa yapsınlar sosyalist fikirlerin yayılmasına, sosyalizm mücadelesini büyütme çabamıza engel olamayacaklar.

Bir yıldır sistematik bir şekilde faaliyetimize yönelik tacizlerine karşı avukatlarımız aracılığıyla gerekli suç duyurularını da yaptık. Ancak sözde yasaları korumakla görevli olan sermaye devletinin polisinin yasadışı uygulamalarına şaşırmadığımız gibi sermaye devletinin yargısının da bu çerçevede mevcut yasaların gereğini yerine getirmekten bile aciz olduğunu biliyoruz.

Biz, yoldaşlarımıza ve faaliyetimize yönelen bu sistematik taciz ve saldırılara faaliyetimizi kesintisiz bir şekilde sürdürerek, işçi ve emekçileri sosyalizm davasına kazanma çabamızı güçlendirerek yanıt vereceğiz

Basın metninin okunmasının ardından HEDEP Milletvekili Burcugül Çubuk konuştu. Çubuk saldırıların sökmeyeceğini dile getirerek “BDSP’li arkadaşlarımız uzun yıllardır bu saldırılar karşısında yılmadan, geri adım atmadan çalışmalarını sürdürüyor, biz de bu onurlu duruşun yanında yer alıyoruz” dedi.

Burcugül Çubuk'un ardından İHD adına konuşma yapılarak şunlar belirtildi:

Ankara polisi yıllardır ilerici devrimci güçler üzerinde baskılarını artırıyor. Görevini kötüye kullanarak baskılarını artırıyor. Biz bu saldırılara karşı hukuki süreçleri işleteceğiz.

ÇHD adına yapılan konuşmada ise şunların altı çizildi:

İçişleri bakanlığına bağlı birimlerin gerek jandarma gerek emniyet mensupları tarafından ortada hiçbir somut delil ve veri olmadan takip etmeleri ve yasal olarak faaliyet yürüten yerleri sanki devlet gözünde ‘tehlikeli ya da sakıncalı’ bir konuma sokup etiketlemelerini doğru bulmuyoruz.

Öncelikle bu derneklere stkalara ya da kurum ve kuruluşlara gelen insanları kişisel telefonlarından arayarak ve kendilerini kolluk olarak tanıtıp bu nüfuzlarından faydalanmak sureti ile insanları bir şeyleri yapmaktan alıkoymalarını, iradelerini etkilemeye çalışmalarının görevi kötüye kullanma suçunun yanı sıra örgütlenme özgürlüğünün de ihlali olduğunu belirtmek isteriz. Bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurup sürecin takipçisi olacağız

Son konuşmayı Ankara İşçi Meclisi temsilcisi yaptı. Yapılan konuşmada sermaye devletinin sıkışmışlığına vurgu yapılarak şunlar ifade edildi:

iktidar bugün Ortadoğu’da savaş politikalarını yoğunlaştırıyor. İşçi, emekçiler bu savaş politikalarına karşı çıkmalıdır. Sermaye devleti yönetememe krizi içinde. Burjuvazi işçi sınıfının mücadelesini yürüten BDSP’ye saldırıyor. Biz işçi sınıfının iktidar mücadelesinde en önde duran BDSP ile omuz omuzayız.

Basın toplantısına Kaldıraç, Devrimci Hareket, Devrimci Parti, HDP, ÇHD, ÖHD ve HEDEP katılarak destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara