Ahmet Atakan için anma eylemleri

Ahmet Atakan katledilişinin birinci yılında eylemlerle anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Eylül 2014
  • 10:04
Antakya

Antakya

Kadıköy

Kadıköy

Antakya

Armutlu’daki eylem, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi, Kaldıraç, SDP, Halkevleri, Devrimci Öğrenci Birliği ve Armutlu Gençliği’nin çağrısıyla örgütlendi.

Ahmet Atakan Kütüphanesi önünden başlayan eylemde “Güneyin üç fidanına sözümüz devrim olacak” pankartı taşındı. Abdullah Cömert’in sokağına yürünmesinin ardından meşaleler yakılarak Abdullah Cömert için saygı duruşunda bulunuldu. Devamında Ahmet Atakan’ın sokağına yüründü. Saygı duruşunun ardından Ahmet Atakan’ın ailesi tarafından Ahmet Atakan mozaiğine karanfiller bırakıldı.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’ın sırayla konuşmalar yaptığı eylemde, ailelerin konuşmaları uzun bir süre alkışlandı ve “Ağlama ana evlatların burada!” sloganı atıldı.

Anma eylemi Ahmet Atakan’ın fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi ile devam etti. Daha sonra sahne alan Katre müzik grubu ve Hatay Halkevi Müzik Topluluğu türkülerini Ahmet Atakan için söyledi.

Eyleme katılan kurum temsilcilerinin yaptığı konuşmalar sonrası gökyüzüne fenerler bırakıldı. Anma etkinliği oturma eylemi ile bitirildi.

 

Kadıköy

Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı Forumu’nun çağrısıyla Ahmet Atakan için bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Kadıköy Boğa'da başlayan eylemde ilk olarak Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yüründü. Ardından da Yoğurtçu Parkı’nda son buldu. Meşaleli yürüyüşte "Saraylarda adalet, kulelerde emekçiler katlediliyor", "Hayallerini satmayanlar yenilmez. Gezi şehitleri ölümsüzdür" pankartları açıldı.

Yoğurtçu Parkı’nda Ahmet Atakan’ın anlatıldığı belgesel gösterimi gerçekleştirildi ve mumlar yakıldı. Yürüyüşe yüzlerce insan katıldı.

Ahmet Atakan için yapılan anma eyleminde Torun Center'de katledilen işçiler de unutulmadı. Eylemciler "İnşaat işçisi yalnız değildir!", "Emekçiler ölüyor sermaye büyüyor!" sloganları ile yaşamını yitiren işçileri andı. Yine devrimci sanatçı Yılmaz Güney de ölümünün 30. yılında "Yılmaz Güney ölümsüzdür" sloganıyla anıldı.