Adalet Nöbeti’nde 14. gün

TMMOB ve bağlı meslek örgütleri, Gezi Davası'nda verilen kararla tutuklananlar serbest bırakılana kadar her gün saat 17.00-20.00 arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de Mimarlar Odası şubeleri önünde Adalet Nöbeti'ne devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Mayıs 2022
  • 12:00

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, aralarında TMMOB Yönetim Kurulu üyesi yüksek mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Mimarlar Odası avukatlarından Can Atalay, şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın da bulunduğu 8 kişi hakkında Gezi Davası’nda verilen karara karşı şube binası önünde nöbete başladı. TMMOB ve bağlı meslek örgütleri, arkadaşları serbest bırakılana kadar her gün saat 17.00 ile 20.00 arasında bina önünde olacaklarını belirttiler. Öte yandan Ankara ve İzmir’de de nöbetler sürüyor.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası önünde başlatılan Adelet Nöbeti’nin 14. gününde Bakırköy Kent Savunması ve TÜKODER destek ziyaretinde bulundu. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ile TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi adına ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın yapıldığı masaya Gezi Davası kararının açıklandığı akşam Çağlayan Adliyesi önünde yapılan açıklamalar esnasında söz alan Mücella Yapıcı’nın kardeşinin “Adalet bir gün herkese gerekecek” sözü asıldı. Esin Köymen’in okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hiçbir delile dayanmadan yeniden açılan bu dava ve verilen tutuklama kararı hukuksuzdur. Yaşanabilir çevre, kent, doğa için hep birlikte verdiğimiz mücadelede tutuklanan arkadaşlarımızın yanındayız. Onurlu mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar Adalet Nöbetinde olacağımızı değerli kamuoyuna duyuruyoruz.” 

Açıklama sonrasında tutuklu bulunan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın nöbete gönderdiği mesajlar okundu.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde devam eden Adalet Nöbeti de 14. günü geride bıraktı. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde devam eden nöbeti CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve İzmir Kent Konseyi ziyaret etti.