10 Ekim Katliamı davasında karar: 9 tetikçiye ceza

36 kişinin yargılandığı davanın 10. duruşmasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, 9 kişiye 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ağustos 2018
  • 15:37

Sermaye devletinin IŞİD’ci tetikçileri eliyle gerçekleştirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı’nın ardından, sorumlu devlet yetkililerinin korunarak IŞİD’ci çetecilere açılan davanın 10. duruşmasında bugün karar açıklandı.

Ankara Katliamı davasında karar duruşmasının son oturumu bugün yapıldı. Dün sanıkların ifadesi bitmediği için bugüne bırakılan duruşma sanıklar Hakan Şahin ve Yakup Şahin’in savunmalarıyla başladı. Ardından ise Abdülmuttalip Demir, Abdülhamit Boz, Hüseyin Tunç, Hakan Şahin ve Yakup Şahin’in avukatı Orhan Şahin müvekkilleri hakkında savunma yaptı.

Orhan Şahin’in “Ülkede birçok kişiye hata yapıldı. Mahir Çayan, Deniz Gezmiş’e hata yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şiir okudu diye mahkum edilerek haksızlık yapıldı. Yargılamada haksızlık yapılması muhtemel” demesi tepkiyle karşılandı. “Onların adını ağzına alma” diye bağırıldı.

Sanıkların ve avukatlarının savunmalarının ardından katliamda yaşamını yitiren ailelerin avukatı Eylem Sarıoğlu söz aldı. Duruşmanın 3. gününde Sanık Yakup Karaoğlu ve Esin Altıntuğ arasındaki tartışmayı hatırlatarak Karaoğlu’nun örgüt üyeliğinden değil yöneticiliğinden ceza alması gerektiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın son sözlerini sorduğu sanıklar bir kez daha suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlerini istediler.

36 kişiden 9’una ağırlaştırılmış müebbet

Sanıkların son sözlerinin ardından mahkeme heyeti karar için saat 17.00’ye kadar duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, davada yargılanan 36 kişiden 9’una 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kararın ardından cezaevi kampüsü çıkışında açıklama yapılarak karara tepki gösterildi. Katliamda yakınlarını kaybeden aileler öfke ve tepkilerini attıkları sloganlarla ve konuşmalarla ortaya koyarken ailelerden fenalaşanlar oldu.