YTÜ’de ihraç edilen akademisyenler uğurlandı

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrenciler ihraçları protesto ederek ihraç edilen akademisyenleri uğurladı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 22 Şubat 2017
  • 10:55

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ihraç edilen akademisyenler için bugün akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelerek saldırıları protesto etti. Eylem bahanesiyle okul girişlerine ÖGB yığınak yaptı.

Sabah saatlerinde toplanan öğrenciler, postitlere “Akademi biat etmez”, “Hocalarımızın yanındayız” yazarak ihraç edilen hocaların odalarının kapısına yapıştırdılar. Daha sonra İİBF kantininde, “Hakikat ihraç edilemez”, “OHAL de direniyoruz” yazılı dövizler hazırlanarak fakülte kapısı önüne bırakıldı.

Saat 10.00 sularında akademisyenler de gelmeye başladı. Alkışlar eşliğinde odalarını toplamaya geçen akademisyenler fakülte önünde tekrar toplandı.

Akademisyenlerin konuşmalarıyla devam eden eylemde OHAL ve KHK saldırılarına tepki gösterildi. Üniversitelerin saldırılara boyun eğmeyeceğinin altı çizildi.

Ardından hazırlık sınıflarının olduğu Yabancı Diller Bölümü’ne doğru yürüyüşe geçildi. Bu bölümden ihraç edilen iki akademisyen için yapılan yürüyüşte kitlenin önü ÖGB tarafından kesildi. Kısa süreli tartışmaların sonrasında ÖGB çekildi.

ÖGB’nin geri çekilmesiyle beraber kitle alkış ve ıslıklarla yürüyüşüne devam etti. Yabancı Diller Bölümü’nden ihraç edilen iki akademisyen de alınarak kampüsün kapısına doğru yürüyüşe devam edildi. Dışarıda bekleyen kitleyle buluşulduktan sonra basın açıklamasına geçildi.

İhraç edilen akademisyenlerin sırayla söz aldığı basın açıklamasında, yapılan bu hukuksuzluğa rağmen öğrencilerin yanlarında olmasının önemi vurgulandı. Barış İçin Akademisyenler olarak imza attıkları bildiride de beyan ettikleri gibi, Sur’da Cizre’de yapılan devlet katliamına ortak olmadıklarını hatırlatan akademisyenler OHAL’le birlikte giderek tırmandırılan devlet terörünün de suç ortağı olmayacakları söyledi.

YTÜ öğrencileri ve mezunları olarak yapılan açıklamada, hocaların öğretmeye çalıştığı eşitlik, özgürlük ve adaletin bugün onların atılmasına vesile olduğu, her zaman yanlarında olacakları vurgulandı. Yarın saat 12.30’da Yıldız Kampüsü’nden ihraç edilen diğer akademisyenler için yapılacak uğurlama ve basın açıklamasına çağrıyla eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul