Ulucanlar Direnişi ve Teslim Demir anması

Genç komünistler İstanbul'da devrim şehitleri anması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 08 Ekim 2023
  • 11:30

İstanbul'da genç komünistler devrim şehitleri anması gerçekleştirdi. Anmada, Ulucanlar Direnişi’nde ölümsüzleşenler ve Teslim Demir (Sinan) şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren tüm devrimcileri anmak için bir araya gelindiği ifade edildi.

Anmanın ilk bölümünde Ulucanlar Direnişi’nde yaşamını yitiren devrimcilere değinildi. Kızıldere'nin ardından Ulucanlar’da da devrimci siper yoldaşlığının mücadele tarihinin kayıtlarına geçtiği vurgulandı. Devamında “Habib 4 çocuk babası bir emekçiyken düşünen ve savaşan bir önder nasıl olunur bunu gösterdi. Ümit iyi halli ordu mensubu bir ailenin çocuğuyken sınıf intiharı gerçekleştirerek genç bir önder nasıl olunur bunu gösterdi. Sinan, yaşamının 50 yılını mücadeleye adamış, mensubu olduğu partisinden de öte Türkiye devrimci hareketi tarihinde bir değer haline gelmiş, ‘uzun soluklu bir devrimci’ nasıl olunur bunu gösterdi bize” denildi.

Yapılan konuşmalarda, devrim şehitlerinin onurlu duruşları ile emeğin kurtuluşu mücadelesinde özel bir yer edindikleri ve unutulmaz neferler haline geldikleri belirtildi. Devrimci fedakârlık, devrimci duruş, yoldaşlık ilişkileri, siper yoldaşlığı, davaya adanmışlık ve bağlılık üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Anmanın bir diğer konu başlığı ise siyasi poliste, mahkemede ve hapishanede tutum devrimci oldu. Bu kapsamda devrimcilerin DGM savunmalarından ve işkence tezgahlarında aldıkları tutumlardan örnekler verildi. Devamında, düzeni değiştirme iddiası ile yan yana gelmiş genç neferlerin omuzlarında taşıdıkları sorumluluğun her geçen gün daha da ağırlaştığı vurgulandı. 

Son olarak anma “Yoldaşlık bağlarımızı kuvvetlendirmenin, bilimsel sosyalist dünya görüşümüzü kuşanabilmenin, davaya hem düşünsel hem de pratik anlamda sıkı sıkıya tutunabilmenin tam zamanı. Tüm bunlar için daha çok çaba da sarf etmemiz gerekiyor” denilerek program sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul