Tıp öğrencilerinden eşitsizliğe tepki

Tıp fakültesi öğrencileri, depremlerin ardından 16 üniversitede uzaktan eğitim verilmesine rağmen final sınavlarının yüz yüze yapılmasına tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 04 Haziran 2023
  • 18:30

Tıp fakültesi öğrencileri, depremlerin ardından 16 üniversitede uzaktan eğitim verilmesine rağmen final sınavlarının yüz yüze yapılmasına tepki gösterdi.

Durumun yaratacağı eşitsizlik nedeniyle binlerce öğrencinin mağdur olacağını belirten öğrenciler ortak yazılı açıklama yaptı. Sivas Cumhuriyet, Erciyes, Sakarya, Karadeniz Teknik, Tokat Gaziosmanpaşa ve Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin açıklaması şu şekilde:

“Eğitim eşitsizliğine kulak ver!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem bizleri ve arkadaşlarımızı -özellikle deprem bölgesinden gelen arkadaşlarımızı- çok derinden etkilemiştir. Deprem sonrası boyunca depreme yakın illerdeki üniversite öğrencileri deprem bölgesinde bulunduğundan dolayı derslere ve dolayısıyla sınavlarını önceliğine alamamıştır. Bu yüzden de başlatılan uzaktan eğitim, deprem bölgesindeki altyapı bozukluğu nedeniyle arkadaşlarımızın derslere katılamamasına sebebiyet vermiştir. Uzaktan eğitimin kalitesi malumunuzdur. Bu süreçte YÖK’ün aldığı kara (finaller üniversitelerin kararına tabi tutulmuştur) eğitimde eşitsizliğin önünü açacak bir karar haline gelmiştir. Bu karardan sonra 208 üniversiteden 192 üniversite yaşanan acı olay ve eğitimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle final sınavlarını online yapma kararı almıştır.

Maalesef ki deprem bölgesine yakın şehirlerdeki üniversitelerin de bulunduğu 16 üniversite dersleri uzaktan eğitimle vermesine rağmen final sınavlarını yüz yüze yaparak öğrencilerini mağdur durumda bırakmıştır. YÖK’ün bu eğitimdeki eşitsizliğe sebebiyet verecek olaya karşı tutumu biz öğrencilerin mağduriyetine sebebiyet vermiştir. Biz öğrenciler YÖK’ten çözüme kavuşturacak ortak bir karar bekliyoruz.

Yaşanan bu eğitimdeki eşitsizlik öğrenciler arasındaki rekabeti olumsuz etkilemiştir. Biz ülkemizin geleceği olan öğrenciler sizden bu mağduriyetimizi çözmeniz ve sorunlarımıza kulak vermenizi rica ediyoruz.”